Nybyggere: Henning og Karin fik et hus uden bagside

Henning og Karin købte allerede deres byggegrund på Galgehøj i Horsens i 2007. De havde tegnet et H-hus, fordi de skulle have godt med læ på deres grund. Og så kunne de godt lide den spændende form.

Men der skulle gå 10 år, før de flyttede ind i deres nye hjem. Og det blev ikke et H-hus.

”Finanskrisen kom lige i den weekend, hvor vi ventede på underskrifter fra køberne af vores gård. Om mandagen var gården ikke solgt alligevel,” husker Henning.

I 2016 fik de endelig solgt Hennings fødegård. Her havde han boet i 50 år, så der skulle altså et helt særligt byggeri til, for at han ville føle sig hjemme der. Den klarede vores byggerådgiver Nikolaj.

”Han er så tiltalende en mand, og han var god til at guide os, så snart vi kom i tvivl om noget,” husker Karin.

De mødte ham i et af vores udstillingshuse på Rødtjørnen i Horsens.

”Men vi gjorde det klart, at vi kun kiggede lige nu. Vi havde ikke fået solgt gården på det tidspunkt, så vi skulle ikke bygge lige med det samme,” siger Henning.

 

https://vimeo.com/306329591

 

Perfekt hus til udsigtsgrund

Da Henning og Karin havde solgt gården, aftalte de et møde med Nikolaj. Inden de mødtes, kørte han en tur til Galgehøj for at se den byggegrund, som nu var den sidste tomme på udstykningen. Her så han, at et H-hus ikke var den rigtige løsning.

Fra grunden er der en fantastisk udsigt nordpå mod Vær Kirke, Serridslev Kirke og store skove. Et H-hus kunne ikke bygges på grunden uden at stjæle noget af den unikke udsigt. Så Nikolaj fandt på en speciel løsning, som Karin i første omgang syntes var helt vild.

Han delte H-huset op i 4 sammenhængende huse, som gav de samme muligheder indenfor – og helt uforstyrret udsigt.

”Det er vi vildt glade for. Indretningen er præcis, som vi havde ønsket os den fra begyndelsen,” siger Karin.

De store nordvendte vinduer giver dem ikke kun den uforstyrrede udsigt. De giver også masser af lys – uden at lade solen overophede deres hjem.

 

Hybel - Case: Et hus uden bagside

 

Plads til børn og børnebørn

Men hvad skal et ægtepar uden hjemmeboende børn bruge et hus på 180 kvadratmeter til? Hvis du tænker sådan, er du ikke alene. Karin og Henning har fået det spørgsmål mange gange, og svaret er, at de er vant til god plads til sig selv, deres voksne børn og børnebørnene.

I den historisk varme sommer 2018 havde de 76 gæster til kaffe. Der var dækket op i køkken-alrummet og på terrasserne på begge sider. I stedet for at have en side af huset, som er lidt lukket af, har Karin og Hennings hus åbninger til alle sider. Et af kravene til os var, at de skulle kunne bruge huset hele vejen rundt.

Henning savner ikke sit barndomshjem. Den gamle have var lige så stor som en fodboldbane. Han brugte mindst 2 timer om ugen på bare at slå græs. Og der var ALTID et par kilometer træværk, som skreg på maling.

Så de har begge fået meget mere fritid i deres nye hjem. Karin bruger noget af den i sin store urtehave, hvor hun henter friske grøntsager til maden. Når de ikke har gæster, går de tit lange ture sammen. Deres gamle kvarter ligger lige på den anden side af galgebakken, hvor de også kan stoppe op og nyde synet af deres vedligeholdelsesfrie hjem.

https://vimeo.com/306329601

 

Byggeprocessen med Hybel

”Der var ingen slåskampe eller usikkerhed undervejs. Vi kan varmt anbefale Hybel, for der har været så godt styr på det hele, og vi er bare glade for resultatet,” siger Henning.

Han og Karin boede kun 1,5 kilometer fra deres nye hjem. Så de var på besøg hver dag, mens vi byggede. For Henning var det et virkelig godt tegn, at deres grund aldrig lignede en byggeplads, selvom den jo var det.

”Der var så godt ryddet op her! Det flød ikke med noget som helst. Jeg var meget glad for at se, at murerne dækkede af hver eneste aften, så det ikke kunne regne ned i isoleringen. Vi kunne virkelig se, at de gik op i at gøre arbejdet ordentligt, og jorden var revet fri for mursten, så alt affald var samlet i containeren.”
 

https://vimeo.com/306329574

 

Andre blogindlæg

En helt særlig hybel til Nina og Jeppe

En helt særlig hybel til Nina og Jeppe

Da Jeppe og Nina skulle bygge nyt, var det ikke kun vigtigt for dem at få et hus
Tina og Thomas bygger nyt hus med Hybel

Tina og Thomas bygger nyt hus med Hybel

Hør mere om byggeprocessen fra start til slut som førstegangsbygger.
Fra drøm til drømmehus

Fra drøm til drømmehus

Karina og Kasper fra dokumentarserien "De sjældne danskere" har bygget nyt hus med Hybel. Her kan du læse om deres rejse fra boligdrøm til indflytning og om de overvejelser og særlige ting i processen, de oplevede undervejs.

Gør din boligdrøm til din drømmebolig

Start med at booke et møde eller en fremvisning

Hybel - Find en planløsning