Mulighederne ved byggegrunde i ny udstykning

Hvis I gerne vil starte helt fra begyndelsen af og skabe jeres drømmehjem på en helt ny grund i et nyt område, så vil en byggegrund i ny udstykning være en rigtig god løsning for jer. Med sådan en byggegrund er mulighederne nærmest uendelige.

Læs med her, og bliv klogere på både fordele og ulemper ved at vælge en byggegrund i ny udstykning. 

 

Lokalplanens muligheder og begrænsninger

Som noget af det første, skal I kigge på lokalplanen for området. Det er nemlig den, der bestemmer, hvad I kan få lov til at bygge. Lokalplanen indeholder blandt andet regler for: 

  • Hvor meget af grunden I må bygge på.
  • Hvor på grunden I må placere huset i forhold til skelkrav.
  • Hvordan huset må se ud i forhold til stil og udtryk, om der må afskærmes til vejen og lignende. 

Når det drejer sig om nye udstykninger, er der ofte flere regler i lokalplanen, jo tættere på byerne, I kommer. Her skal der nemlig helst være en form for hamoni i det, der bliver bygget. Hvis I derimod bevæger jer længere væk fra byerne, er der knap så mange regler og lidt friere tøjler. Men uanset om I gerne vil bo tæt på byen eller længere væk, så skal I altid kigge lokalplanen igennem. Den har meget at sige i forhold til jeres muligheder, og I er juridisk bundet af den som grundejere. 

I kan finde lokalplanen på kommunens hjemmeside eller i udbudsmaterialet. Og hvis I har spørgsmål eller er i tvivl om, om I kan bygge jeres drømmehus på en specifik grund, står vores byggerådgivere selvfølgelig altid klar til at hjælpe jer. 

 

Hybel - Lokalplanens muligheder og begrænsninger

 

Servitutter og deres indflydelse

Lyder servitutter som en by i Rusland for jer? Det gør det for mange, men når det kommer til byggegrunde i ny udstykning, er det endnu en ting, I skal gøre jer bekendt med. En servitut er nemlig en bestemmelse, der er pålagt en grund, og den kan strække sig fra simple ting til mere komplicerede. En servitut kan for eksempel bestemme, hvor høj hækken må være, hvilke slags husdyr, der må være på grunden, hvem der må bruge stien, der går gennem grunden og lignende. En servitut kan også bestemme, hvor på grunden I må bygge, hvor højt I må bygge og også hvordan. 

I kan nok allerede godt tænke jer til, at servitutter altså har en stor indflydelse på, om I kan bygge jeres drømmehus på en specifik grund, eller om I skal lede videre efter en anden. Heldigvis er der generelt ikke ret mange servitutter på nye grunde, men I skal alligevel undersøge sagen, inden I sætter den sidste underskrift på byggekontrakten. Hos Hybel hjælper vi jer selvfølgelig også med at finde ud af, hvilke servitutter, der kunne være på en ønsket byggegrund. 

 

Tilslutningspligt og tilslutningsafgift 

Når I vælger en byggegrund i en ny udstykning, skal I være opmærksomme på, at der i nogle områder rundt omkring i landet kan være tilslutningspligt til det lokale varmeforsyningsanlæg, og at I derfor skal betale en afgift for fjernvarme. Faktisk også selvom I ikke vil benytte jer af denne form for energikilde. Så i nogle tilfælde er tilslutningspligt ikke lig med aftagepligt, og det betyder, at I skal betale tilslutningsafgiften, men I behøver ikke nødvendigvis at betale for fjernvarmen eller naturgassen derfra. På den måde har I også mulighed for at gå med en anden form for energikilde - for eksempel en varmepumpe eller eventuelt en blanding af jordvarme og solceller, så I får et meget energivenligt hus. Faktisk kan der være gode penge at spare på energiforbruget ved at bygge nyt og vælge alternative energikilder. 

Tilslutninger til strøm, kloak og vand skal I også være opmærksomme på med en byggegrund i ny udstykning. Og måske vigtigst af alt: Er de forskellige tilslutninger allerede betalt for, eller er det en ekstraomkostning? 

Når I bygger nyt med Hybel, skal vi nok sørge for, at der er styr på alle tilslutninger til jeres kommende hus. 

 

Hybel - Tilslutningspligt og tilslutningsafgift 

 

Vigtigheden af jordbundsprøver

Jordbundsprøver er ikke til at komme udenom, når det drejer sig om byggegrunde i ny udstykning. Jord er nemlig ikke bare jord, selvom det godt kan se sådan ud, og jordbundsprøver kan bestemme, hvor langt vi skal grave ned, før vi kommer til et jordlag, der kan bære jeres kommende hus. I nogle områder består jorden meget af ler, som ikke er godt at bygge på, og det skal derfor fjernes og erstattes med en sandpude. Og det er selvsagt en dyrere løsning, end hvis jorden bare er i orden. 

Med jordbundsprøver bliver I altså 100 % klar over, om der er brug for ekstrafundering og omfangsdræn, hvilket kan hæve prisen på jeres byggeri gevaldigt. 

 

Fordele og ulemper ved byggegrunde i ny udstykning

Som med alt andet er der både fordele og ulemper ved at vælge en byggegrund i ny udstykning, og om I er til det eller ej afhænger meget af jeres drømme og ønsker for fremtiden. 

 

Fordele

  • I får muligheden for at starte på ny som børnefamilie i et charmerende og trygt nybyggerområder. 
  • I kommer til at bo tæt på andre børnefamilier, som er samme sted som jer. 
  • I kan skabe et helt specielt fællesskab og naboskab med legekammerater lige rundt om hjørnet. 
  • I kan se jeres drømmehus komme til live, og I kan følge hele processen fra start til slut.

Ulemper

  • I kommer til at bo relativt tæt på jeres naboer, hvilket kan give følelsen af mindre privatliv for nogen.
  • I kan komme til at bo i et meget åbent område, hvis I er blandt de første, der bygger i området. 
  • I kan komme til at bo blandt byggerod og larm i en periode, hvis jeres hus er indflytningsklart som et af de første. 

Hybel - Fordele og ulemper ved byggegrunde i ny udstykning

Hos Hybel får I en plug-and-play-løsning


Hos Hybel har vi altid flere byggegrunde til salg rundt omkring i landet, som I kan tage et kig på. Og det bedste ved vores byggegrunde er, at de fungerer lidt som en plug-and-play-løsning. Hvis I køber en byggegrund hos os, er der nemlig allerede gjort klar til både el, kloak og diverse forsyningskilder. Samtidig er der allerede etableret en tilkørselsvej, så I kan komme til og fra grunden. Så bliver det altså ikke nemmere og mere bekvemt for jer at komme i gang med jeres nybyggerprojekt. Har I spørgsmål eller brug for mere information? Vi vil hellere end gerne svare på det hele, og vi står altid klar med vores ekspertise og erfaring, hvis vi skal hjælp jer med at finde den helt rigtige løsning. Kontakt en byggerådgiver her

Andre blogindlæg

Få skabt luksus i hverdagen

Få skabt luksus i hverdagen

Ifølge ordbogen er luksus dét, at noget er særligt raffineret, udsøgt, pragtfuldt eller overdådigt og dermed giver en følelse af stor nydelse, velvære eller rigdom. 
Få en sikker byggeproces, når du bygger nyt hus

Få en sikker byggeproces, når du bygger nyt hus

Når I har sikret jer en byggegrund, fået udarbejdet plantegningen og fået styr på den nødvendige dokumentation, er tiden endelig kommet til at tage det store skridt og begynde byggeriet. Men hvordan forløber selve byggeprocessen, og hvad kan man forvente?
Lys jeres drømmehus op med de helt rigtige lyskilder

Lys jeres drømmehus op med de helt rigtige lyskilder

Når I skal bygge nyt, skal I tage stilling til mange, vigtige ting. Én af dem er lyskilder i hjemmet og deres placering.

Se vores katalog og drøm videre hjemme på sofaen

Hybel hent vores katalog