10 spørgsmål, I med garanti får af Hybels byggerådgiver
Når I begiver jer ud på rejsen mod at opføre jeres drømmehus, opstår der naturligt mange spørgsmål og overvejelser. Før I kan modtage de første skitser og en plantegning på jeres nybyggerprojekt, er der en række vigtige spørgsmål, som jeres byggerådgiver vil stille jer.
1. Hvor meget ønsker I at investere i drømmen?
For at optimere processen er det afgørende, at I og jeres byggerådgiver har fuldt kendskab til de økonomiske forhold: Hvad er jeres byggebudget? Hvilke omkostninger kan I påtage jer i forhold til grunden? Har I allerede fundet og købt en grund? For at finde ud af, hvor meget I kan bygge for, skal I snakke med jeres bank.
Processen vil forløbe mest gnidningsfrit, hvis I inden mødet med byggerådgiveren er bekendt med jeres budget - ikke nødvendigvis ned til mindste detalje, men gerne overordnet. Nogle banker foretrækker nemlig, at I fremlægger en færdig plantegning, et byggetilbud og en pris for grunden, så låneberegninger tager udgangspunkt i så konkrete forhold som muligt. I dette tilfælde kan I med fordel medbringe priseksempler, for at give banken en fornemmelse af hvad det koster at bygge nyt med Hybel. Jeres byggerådgiver kan også udfærdige en samlet oversigt over hvad der er inkluderet og afsat af beløb som en del af entreprisekontrakten, så banken ved hvad der allerede er taget højde for, hvis I vælger Hybel.
Uanset bankens præference er et groft budget afgørende for en smidig proces og en konstruktiv dialog med byggerådgiveren.
2. Hvordan ser jeres drømmehus ud?
Det drømmeprojekt, I har foran jer, indbyder til fri fantasi. Derfor er det vigtigt, at I tør drømme stort og fantasere om alle aspekter af huset - lige fra husets udformning og placering til indretning og plantegning. Når I er færdige med at tænke stort, vil vi hjælpe jer med at justere, forventningafstemme og skabe en plantegning der passer til netop jeres budget, og som tager højde for de største og vigtigste af jeres ønsker til den nye drømmebolig.
"Vi opfordrer jer til at drømme uden begrænsninger, og så vil vi komme med vores rådgivning om, hvad der er muligt, og hvad der måske ikke er realistisk. Vi går ind i samarbejdet med ærlighed og realisme for at sikre, at jeres drømmebolig kan realiseres inden for de økonomiske rammer", siger Henrik Kaae, byggerådgiver hos Hybel.
Her er et nyttigt tip:
Start med et mindmap, hvor I visuelt samler alle jeres tanker og drømme. I kan gøre det enten på papir eller elektronisk. Dette mindmap giver jer en fremragende start til det første møde med jeres byggerådgiver og hjælper med at give et overblik over jeres ønsker.
3. Har I erfaring med nybyg?
Spørgsmålet om jeres erfaring inden for nybyg vil helt sikkert komme op. Har I bygget nyt tidligere, eller er det første gang. Erfaring udgør naturligvis et solidt fundament for næsten enhver opgave, herunder også nybyggeri - og hvis I ikke selv har erfaring med nybyg fra tidligere, har vi masser. Byggerådgiveren, tegneren og byggelederen hjælper dig og din familie trygt igennem hele byggeprocessen, og byder ind med erfaring og løsningsmuligheder.
"Det er afgørende, at vi hele tiden tager højde for vores kunders erfaring og den mavefornemmelse, de har. Gennem hele processen arbejder vi ud fra en tilgang, hvor vi udforsker og afprøver forskellige scenarier. Dette giver os mulighed for at skabe det drømmehus, der passer præcis til vores kunders behov, baseret på deres personlige erfaringer, ønsker og økonomi", forklarer Henrik Kaae, byggerådgiver hos Hybel.
Det er vigtigt at bemærke, at der ikke er nogen "selvfølgeligheder" hos Hybel. Hvert hus er unikt og bliver skræddersyet til den enkelte familie.
4. Hvad er I glade for i jeres nuværende bolig?
Som en naturlig forlængelse af spørgsmål omkring jeres erfaring med nybyg vil jeres byggerådgiver højst sandsynligt ønske at få indsigt i jeres nuværende bolig: Hvad værdsætter I ved jeres nuværende bolig? Er der noget I er særligt glade for? Er der aspekter, som I ikke er tilfredse med? Og hvad motiverer jer til at ændre på jeres nuværende boligsituation?
Byggerådgiveren har brug for denne viden for at kunne forstå jeres behov og ønsker bedre. Denne dybere indsigt i jeres nuværende bolig og de grunde, der driver jer til at bygge nyt, er afgørende for at skabe det drømmehus, der passer bedst til jeres livsstil og præferencer.
5. Har I været ude at se nogle af Hybels udstillingshuse?
Vi anbefaler altid, at I afsætter tid til at besøge flere udstillingshuse som en del af jeres forberedelse til at skabe drømmehuset. Vores udstillingshuse er nemlig et rigtig godt sted at starte jeres research-fase. Derfor anbefaler vi, at I gør det inden det første møde med jeres byggerådgiver.
Under jeres besøg i udstillingshusene er det en god idé at notere jeres tanker og indtryk. Hvad imponerer jer mest ved de enkelte udstillingshuse? Er der smarte løsninger eller en innovativ udnyttelse af plantegningen, som I godt kan lide?
Disse observationer vil have stor værdi og hjælpe jeres byggerådgiver med at forstå jeres drømme og ønsker, når I begynder at planlægge jeres eget drømmehus.
6. Har I allerede set nogle smarte løsninger, som I godt kunne tænke jer?
Vi fortsætter med at udforske jeres erfaringsområde. Et af de spørgsmål byggerådgiveren sandsynligvis vil stille, vedrører boliger som venner og familiemedlemmer bor i. Har I besøgt boliger, hvor der er blevet implementeret smarte opbevaringsløsninger? Har I set et fantastisk badeværelsesdesign? Det er vigtigt at dele disse tanker med jeres rådgiver, så I sammen kan identificere jeres drømme og dermed skabe den optimale planløsning til jeres hjem.
7. Er I blevet inspireret på sociale medier?
De sociale medier er fyldt med masser af boliginspiration. Især platforme som Instagram og Pinterest er fremragende ressourcer, når I leder efter idéer til jeres kommende hjem - dette fører os tilbage til det mindmap, vi har været omkring i spørgsmål 2. Husk at gemme alt hvad I finder inspirerende og relevant for jeres kommende hus.
8. Hvilke funktionaliteter vil I gerne have i jeres hus?
For at sikre at jeres hus og planløsning harmonerer med jeres ønsker, dagligdag og livsstil, er det en god idé at reflektere over husets funktionaliteter. Hvad skal køkkenet have af faciliteter for at fungere optimalt for jer? Ønsker I et køkken/alrum? Skal det være direkte forbundet med stuen, eller ønsker I adskilte rum? Hvor vil I placere børneværelserne? Hvor skal soveværelset være? Ønsker I 3, 4 eller 5 værelser? Har I brug for et kontor? Skal bryggerset kunne lukkes af?
Det er en god idé at oprette en liste, der inkluderer både nødvendigheder og ønsker, og medbringe denne liste til mødet med jeres byggerådgiver. Listen vil fungere som et dialogværktøj, når plantegningen bliver udviklet.
9. Hvordan udnyttes kvadratmeterne bedst muligt?
Når I skal bygge nyt, kan det være nødvendigt at gå på kompromis med indretningen. Jeres byggerådgiver og tegner vil altid forsøge at optimere indretningen, så I kan udnytte hver en kvadratmeter bedst muligt? Skal I have et walk-in-closet? Vil I gerne have et multirum til børnene? Skal entreen være rummelig eller mere kompakt? - Og skal der være ekstra meget opbevaringsplads?
10. Er I klar til at starte jeres byggeprojekt?
Forarbejdet er klaret. Alle erfaringer og ønsker er blevet delt. De forskellige valg og muligheder er blevet drøftet. Nu er det tid til, at tegningen skal laves. Er I klar til at få tegnet og skabt jeres nye drømmehus?
Tegneprocessen hos Hybel: Fra tanke til færdig streg
Efter jeres første møde med byggerådgiveren kommer tegneren på banen. Byggerådgiveren deler jeres tanker, krav og ønsker med tegneren, som så begynder at forme en skitse baseret på disse elementer.
Derefter får I mulighed for at mødes med tegneren og eventuelt finjustere så alle løsninger passer bedst til jeres families behov og ønsker. Alle vores huse tegnes og skabes fra bunden hver eneste gang, men vi har et stort plantegningsbibliotek med masser af eksisterende plantegninger, der kan inspirere jer.
"Vi starter altid med et blankt stykke papir. Dette sikrer, at hvert hus er unikt og tilpasset nøjagtigt efter kundens ønsker, drømme og behov. Vi er klar til at justere og tilpasse, indtil kunden er 100 % tilfreds. Det kan tage to revisioner eller tredive - det vigtigste er, at resultatet er en plantegning, der tager højde for ønsker og drømme - og giver kunden et hjem, de vil elske i mange år fremover", fortæller Alexander Haunstrup, tegnestuechef hos Hybels afdeling i Aalborg.
Når I er tilfredse med plantegningen, går tegnestuens arbejde for alvor i gang. Skitsen er klar og tilpasset jeres grund, og tegneren sørger for, at den overholder lokalplaner og andre regler, så projektet bliver godkendt og byggetilladelsen kan udstedes. Det er også tegneren, der udarbejder de indvendige og udvendige tegninger af huset, som håndværkere, elektrikere, VVS-specialister og andre fagfolk kan anvende, når de opfører jeres drømmehjem.
Vil I gerne vide mere om, hvordan det er at bygge med Hybel? Kontakt én af vores dygtige byggerådgivere for at høre mere.
I kan også læse mere om, hvilke fordele der er ved at bygge nyt med Hybel og hvad der altid er inkluderet her.
Andre blogindlæg
Få en sikker byggeproces, når du bygger nyt hus
Gør drømmene til virkelighed
Kontakt vores byggerådgivere