April 2020

Hvad koster det at bygge et hus?

Få vores gode råd til, hvordan I lægger et godt og realistisk byggebudget

Et af de spørgsmål, vi oftest bliver stillet er, hvad det koster at bygge et hus. Og vi forstår godt, at spørgsmålet fylder meget - for finansieringen skal være på plads, før I kan bygge hus og få drømmene realiseret.

Der findes dog ikke noget entydigt svar på, hvad det koster at bygge et hus. Prisen afhænger af, hvad byggegrunden koster, antallet af kvadratmeter I vil bygge, hvilke materialer I vælger … og vi kunne blive ved.

Så første trin i processen er, at I finder ud af, hvad I kan og vil bygge for. Et realistisk budget giver den bedste byggeproces.

 

Drømmen bygger på et realistisk budget

For at blive klogere på hvad I kan bygge for, skal I kontakte jeres bank. Med udgangspunkt i bankens vurdering og beregning, får I klarhed over, hvad I må og vil låne til byggeriet. 

Den mest almindelige form for boligfinansiering er 80 % realkreditbelåning, 15 % bank/boliglån/anden finansiering og 5 % egen finansiering. Når I er forhåndsgodkendt til at låne i banken og realkreditinstituttet, er I klar til at gå videre med byggeprojektet.

 

Budget med “buffer”

Et godt byggebudget giver jer et overblik over de udgifter, I kan forvente – samtidig med at det tager højde for uforudsete udgifter. 

Når I kommer til møde med en af Hybels byggerådgivere, gennemgår vi byggeriets faser og hjælper jer med at lægge et realistisk budget. Så er I sikre på, at det indeholder alle de nødvendige poster – samtidig med, at I bliver skarpe på, hvor I må skrue op eller ned for jeres forventninger og ønsker, for at jeres byggeri bliver en realitet. 

Lad vores byggerådgiver hjælpe jer godt i gang med budgettet.

 

Andre blogindlæg

Byg nyt med Hybel, og skab jer et ægte luksushus

Januar 2024

Byg nyt med Hybel, og skab jer et ægte luksushus

Ifølge ordbogen er luksus dét, at noget er særligt raffineret, udsøgt, pragtfuldt eller overdådigt og dermed giver en følelse af stor nydelse, velvære eller rigdom. 
Byg nyt med Hybel og få en sikker byggeproces

December 2023

Byg nyt med Hybel og få en sikker byggeproces

Når I har sikret jer en byggegrund, fået udarbejdet plantegningen og fået styr på den nødvendige dokumentation, er tiden endelig kommet til at tage det store skridt og begynde byggeriet. Men hvordan forløber selve byggeprocessen, og hvad kan man forvente?
Mulighederne ved byggegrunde i ny udstykning

December 2023

Mulighederne ved byggegrunde i ny udstykning

Hvis I gerne vil starte helt fra begyndelsen af og skabe jeres drømmehjem på en helt ny grund i et nyt område, så vil en byggegrund i ny udstykning være en rigtig god løsning for jer. Med sådan en byggegrund er mulighederne nærmest uendelige.

Gør drømmene til virkelighed

Kontakt vores byggerådgivere

Kontakt Hybels Byggerådgivere