Hvordan får I mest for pengene i jeres nybyggerprojekt?

Byg nyt hus til en realistisk pris

I har besluttet jer for, at I gerne vil bygge nyt, og I sidder nu og sammenligner tilbud og priser fra forskellige byggefirmaer. Her kan det være nemt bare at kigge på bundlinjen og vælge det tilbud, der er billigst for jer, for så får I jo mest for pengene. Eller gør I? Før I vælger at gå med det billigste, skal I gøre jer selv den tjeneste at kigge jeres forskellige tilbud godt igennem. Der er nemlig flere ting, I skal være opmærksomme på. Både dem, I kan se og læse i tilbuddet, men også dem, der ikke lige sådan er til at se. 


Alt dét I kan se direkte i jeres tilbud

Til at starte med skal I kigge på nogle af de store og tunge poster i tilbuddet: Nemlig boligens udformning, antal kvadratmeter, tagtypen og energirammen for projektet. I forhold til prisen kan der her være en stor forskel. 


Udformningen af huset og kvadratmeterantal

Det siger næsten sig selv. Jo flere kvadratmeter I skal bruge, jo dyrere bliver et byggeprojekt også. Men faktisk har selve udformningen af huset også noget at sige i forhold til prisen. Det er nemlig sådan, at et hus med flere knæk og vinkler som for eksempel et H-hus har en højere pris, mens for eksempel et længehus med ingen knæk har en lavere pris. Hos Hybel har I mulighed for at bygge seks forskellige hustyper - lige fra et længehus til et arkitekttegnet hus. 
 

 

Det specifikke tag på huset

Ligesom husets udformning har tagtypen også meget at sige i forhold til prisen. Der er nemlig stor forskel på, om I vælger et sadeltag, et ensidigt tag eller måske noget helt tredje. Her spiller lokalplanen også ind, da den har rigtig stor indflydelse på, hvilket slags tag I må vælge.

”Hos Hybel tager vi altid højde for lokalplanen, så vi kan give realistiske priser, når vi udarbejder tilbud for vores kunder. Vi ser desværre, at nogle byggefirmaer bare sætter det billigste tag på som udgangspunkt uden at kigge i lokalplanen først – og så får man jo ikke en retvisende pris, da det slet ikke er muligt at få det specifikke tag på huset”, fortæller Daniel Wollenberg, byggerådgiver hos Hybel.


Energirammen for huset

Den valgte energiramme - altså hvordan huset bliver opvarmet - har også meget at sige i forhold til prisen. I nogle tilbud er de mulige energikilder regnet med, mens de i andre ikke er. Samtidig skal I her også være opmærksomme på, at det ikke altid er muligt at få den billigste form for energi tilført jeres hus. I nogle områder er det for eksempel ikke muligt at få tilsluttet fjernvarme, og i disse tilfælde skal der tænkes i alternative energikilder, som måske kan være dyrere at få implementeret. På den anden side kan energikilder som jordvarme i kombinationen med solceller være en god løsning på den lange bane i forhold til at spare penge på energiforbruget. 

 


De faste beløb afsat til inventar i huset

I ethvert tilbud er der nogle faste, afsatte beløb til køkken, hårde hvidevarer, elektriker, belysning og lignende poster. Disse beløb kan variere en hel del alt efter, hvilken kvalitet der bliver valgt, og det er vigtigt at være opmærksom på. 

”Hos Hybel tager vi altid en snak med kunden om, hvor meget eller hvor lidt, der skal sættes af til for eksempel køkken og hårde hvidevarer. For det skal selvfølgelig passe til både behov og ønsker. Vi har selvfølgelig nogle faste, afsatte beløb, men vi tager altid en forventningsafstemning med kunden, så vi ikke bare afsætter helt urealistiske beløb i tilbuddet”, fortsætter Daniel Wollenberg.

 


Alt dét I ikke kan se direkte i jeres tilbud

Én ting er alt dét, som I kan læse jer frem til i jeres tilbud. En anden ting er alt dét, som ikke sådan lige kan prissættes. Når I skal i gang med et nybyggerprojekt, er det enormt vigtigt, at I føler jer trygge og sikre ved det byggefirma, I har valgt. I skal have ro i maven hele vejen igennem processen og føle, at jeres byggerådgiver giver jer den bedste rådgivning og sætter sig ind i jeres ønsker og behov. 

Samtidig er det værd at kigge på den erfaring og økonomi, der ligger til grund for byggefirmaet. I kan med fordel også kigge på AAA-kreditvurderingen samt tjekke kundetilfredsheden - både på Trustpilot, de sociale medier og endda også fra tidligere kunder, der har bygget nyt med firmaet. 

“En sund økonomi, stor erfaring og en gennemtestet byggeproces. Lige præcis dét er med til at skabe ekstra værdi for vores kunder. Hybel er det sikre valg, og hos os er en aftale en aftale. Vi holder, hvad vi lover, og som kunde skal du derfor ikke bekymre dig om økonomien i dit byggeri - den ændrer sig nemlig ikke”, afslutter Daniel Wollenberg.


Hos Hybel får I altid realistiske priser

Mange byggefirmaer kører med kampagnehuse og typehus-priser, men ikke hos Hybel. Vi ved nemlig, at ikke to kunder er ens. Derfor tager vi altid udgangspunkt i jeres ønsker og behov, og vi både tegner, beregner og bygger fra bunden af. Det vil også sige, at vi hverken har faste priser eller fra-priser, der er helt urealistiske. Vi prissætter først jeres nybyggerprojekt, når vi kender til alle detaljerne. Det giver nemlig de bedste forudsætninger for, at vi kommer i mål med et hus, der er lige, som I drømte om. 

I 2022 kom vi i mål med projekter til priser mellem 1.795.000 kr. og 5.000.000 kr., men som udgangspunkt er der hverken en øvre eller nedre grænse for prisen på jeres drømmehus. For at gøre det lidt nemmere for jer at estimere prisen, har vi samlet forskellige priseksempler på, hvad det koster at bygge nyt med Hybel. Har I spørgsmål til vores priser, eller vil I gerne vide mere om, hvad der altid er inkluderet i prisen? Så send en mail eller giv os et ring allerede i dag.

Andre blogindlæg

Få skabt god akustik i jeres hjem

Få skabt god akustik i jeres hjem

Uanset om I står over for at skulle bygge nyt hus eller skal til at renovere et ældre hus, så er det rigtig vigtigt at tænke på, hvordan akustikken kommer til at være.
Glade vindere kørte ræs mod Frederik Vesti

Glade vindere kørte ræs mod Frederik Vesti

Hybel gav vindere af online konkurrence mulighed for at køre gokart-ræs mod motorsportstalentet Frederik Vesti.
Byggerådgivning med Hybel

Byggerådgivning med Hybel

I denne artikel kan I blive klogere på byggerådgivningsprocessen samt de mange fordele, der er ved at bygge med Hybel, når I skal realisere jeres boligdrømme.

Se vores katalog og drøm videre hjemme på sofaen

Hybel hent vores katalog