Marts 2021

Inspiration til dit nybyggeri - 2021's boligtrends

Find inspiration til dit nybyggeri og læs om 2021's boligtrends

Er du gået i stå med ideerne til dit nybyggeri og savner inspiration til at komme videre? Få gode råd til at gøre drømmehuset til noget helt særligt lige her. Vi har spurgt vores byggerådgivere til råds, for at finde 2021’s boligtrends, så du kan blive inspireret.

I denne blog vil vi komme med byggerådgivernes kvalificerede bud på trends og populære tendenser. Dette indebærer bl.a.:

Det kan være en stor udfordring at bygge nyt hus og fremtidssikre det. Mange ønsker et moderne hus med nye features, som tager huset op på et helt nyt niveau, og som stadig er smart om 5 år. Det kan bare være svært at sortere i alt den information, man finder forskellige steder på nettet. Derfor har vi gjort det nemt for dig ved at samle erfaring fra vores dygtige byggerådgivere om 2021 boligtrends. Så kan du finde ud af, hvad der er oppe i tiden, og hvilke trends du bare ikke må gå glip af.

Nybyggeri: Vigtige overvejelser

I takt med, at de sociale forhold i samfundet og familiens dynamik ændres, påvirkes huset også. Det er derfor vigtigt at have i mente, hvordan familien ser ud om 5 år, når man skal bygge nyt hus og fremtidssikre det.

Det sidste årti har det været meget populært med lige mange kvadratmeter til stue og køkken/alrum. Dette har dog ændret sig betydeligt de sidste par år. Vi oplever en tendens til, at stuerne bliver mindre mens køkken/alrummene bliver større. Afdelingschef Nikolaj Clausen kommer med et bud på, hvad dette kan skyldes.

"Før i tiden når man havde gæster, var det meget normalt at trække ind i stuen efter aftensmaden til kaffe og kage. I dag bruges køkken/alrummet mere til gæster, her kan man ofte sidde hele aftenen – også efter maden.

Det betyder også, at brugen af stuen er ved at ændre sig. Det ses, at rummet bliver brugt mere som TV-stue til afkobling og afslapning frem for en dagligstue."

Åbent køkken/alrum med en hyggelig alkove og ovenlysvinduer. Der er en stor køkkenø med sorte trælameller og to siddepladser. Vi har valgt at lave en kogeniche i køkkenet med indbygget emhætte i hvid. Fra køkken/alrummet er der udgang til den overdækkede terrasse.

Trends: Luksuriøse features og smarte løsninger

Vi kender alle sammen den populære alkove hyggekrog i køkken/alrummet. Mange vælger denne løsning for at få mere fællesskab og hygge i køkken/alrummet. Udover at alkoven er attraktiv for de voksne, er den også børnenes yndlingssted at lege.

Efterspørgslen på luksuriøse features er steget - især vinkøleskabe og biopejse er et hit for tiden. Afdelingschef Nikolaj Clausen mener, at det kan være grundet Covid-19 nedlukningen.

"Folk har mere tid til at starte nye hobbyprojekter og fordybe sig i emner. I og med de fleste butikker og restauranter har haft lukket, har folk også fået flere penge mellem hænderne, hvilket kan betyde, at de gør lidt ekstra ud af deres nybyggeri."

I køkken/alrummet her har vi valgt at lave en indbygget barniche med vinkøleskab og hylder til vinglas og drinksglas. For at adskille køkkenet og stuen er der indbygget en biopejs i væggen, som giver hygge i begge rum.

Børneafdeling og multirum: Større fokus på børnene i hjemmet

Det er blevet populært at samle værelserne i samme område, så man kan lave en dedikeret børneafdeling, hvor der er plads til sjov og leg. Flere af vores kunder vælger også at bygge et multirum i børneafdelingen. Alt afhængig af børnenes alder og interesser, kan rummet tilpasses til f.eks. et aktivt rum med bordfodbold, bordtennis eller gymnastik eller et gamerværelse med computer eller playstation. Mange vælger også at lave deres multirum i åben forbindelse med køkken/alrum eller stuen.

Derudover er det blevet meget moderne med walk-in-closet i børneværelserne til tøj, sko og legetøj. Det er en rigtig god måde at skabe lidt system og orden i børneværelset og sikre mere gulvplads i rummet.

Fordelingsgangen i børneafdelingen er lavet lidt bredere, så rummet også kan fungere til multirum. Den ene væg har vi malet i en gråblå farve, og så har vi ellers indrettet med ribber og en lille siddeplads.

Nybyggeri med åbne miljøer

Der ses en større tendens til samvær og fællesskab i husene. Der laves flere åbne kontornicher i forbindelse med enten stue, køkken/alrum eller et gangareal. Man ønsker at have et sted, hvor man kan arbejde og koncentrere sig, men samtidig være sammen med familien.

I køkken/alrummet har vi lavet et lille indhak med et ovenlysvindue, som fungerer rigtig godt til kontorplads. Man kunne også bruge det til multirum, lektieplads eller lignende.

Byggerådgiver Camilla Kruhöffer fortæller, at flere vælger at få sansevinduer i deres nye hus. Denne type vinduer giver en god udsigt ud til haven og bidrager til en lyst og åbent inde miljø.
"Nogle af vores kunder vælger at gøre lidt ekstra ud af deres udsigtsvindue, ved at tilføje en indbygget siddebænk. Det skaber en rigtig god hyggekrog, hvor man kan sidde og nyde en kop varm kaffe, læse en god bog eller andet."

Det er blevet populært med et udsigtsvindue eller sansevindue i stuen. Vi har valgt at udnytte vinduet ved at lave en siddebænk her. Det tilføjer lidt hygge til dagligstuen, og skaber en god læseplads.

Mere plads i bryggerset

Bryggerset er et praktisk rum til vasketøj, overtøj og teknik men på trods af det, vælger flere at gøre lidt ekstra her. Byggerådgiver Camilla Kruhöffer oplever, at størrelsen på bryggerserne vokser.

"De begynder at fylde mere, for folk vil gerne have plads til en masse opbevaring. Når man kommer hjem og børnene skal af med deres beskidte overtøj, bliver det ofte gemt væk i et af skabene. Men udover opbevaringsplads, skal der også være plads til at vaske tøj, tørre tøj og lægge det sammen."

For at skabe et lyst og indbydende bryggers, har vi holdt skabslågerne og bordpladen i de hvide nuancer. Som kontrast til det hvide bryggers, har vi valgt sorte greb, som bryder billedet lidt. Til høje har vi en skabsvæg til teknik og rengøringsartikler og til venstre har vi en vaskestation med vaskemaskine og tørretumbler.

Farver i hjemmet og varme materialer

Der er ved at blive etableret en modtrend til det minimalistiske Instagram-venlige hus, fordi mange begynder at vægte det praktiske højere end det trendy og ubelejlige.

Man begynder også at vælge flere farverige løsninger. Her bliver de kølige farver skiftet ud med nogle mere naturlige farver. Især nuancer af grøn, brun og blå går igen i flere nybyggerier. Mange vælger at male en væg i stuen, i badeværelset, på værelserne eller i køkkenet, hvilket bidrager til et personligt og hjemligt look. Læs alt om farver i hjemmet her.

Trenden med flere farver i hjemmet gælder også uden på huset. Byggerådgiver Camilla Kruhöffer fortæller, at der er flere der begynder at spørge efter røde og gule mursten.
Derudover ser man også en stigende efterspørgsel på ægte trægulv, vinyl trægulv og trælameller.

I vores showrooms kan du finde materialer til dit hjem. Du kan blandt andet se forskellige mursten, gulve, klinker, tagsten, lofter, armaturer, døre, vinduer og meget andet.

 

 

 

 

Andre blogindlæg

Byg nyt med Hybel, og skab jer et ægte luksushus

Januar 2024

Byg nyt med Hybel, og skab jer et ægte luksushus

Ifølge ordbogen er luksus dét, at noget er særligt raffineret, udsøgt, pragtfuldt eller overdådigt og dermed giver en følelse af stor nydelse, velvære eller rigdom. 

Byg nyt med Hybel og få en sikker byggeproces

December 2023

Byg nyt med Hybel og få en sikker byggeproces

Når I har sikret jer en byggegrund, fået udarbejdet plantegningen og fået styr på den nødvendige dokumentation, er tiden endelig kommet til at tage det store skridt og begynde byggeriet. Men hvordan forløber selve byggeprocessen, og hvad kan man forvente?

Mulighederne ved byggegrunde i ny udstykning

December 2023

Mulighederne ved byggegrunde i ny udstykning

Hvis I gerne vil starte helt fra begyndelsen af og skabe jeres drømmehjem på en helt ny grund i et nyt område, så vil en byggegrund i ny udstykning være en rigtig god løsning for jer. Med sådan en byggegrund er mulighederne nærmest uendelige.

Se vores katalog og drøm videre hjemme på sofaen

Hybel hent vores katalog