September 2022

Walk-in-closet inspiration: En guide til det perfekte walk-in-closet

Sådan realiserer du drømmen om det perfekte walk-in-closet

Har du altid drømt om at få dit eget walk-in-closet? Så vil vi hos Hybel meget gerne bringe dig et skridt nærmere drømmen. Vi viser dig blandt andet, hvordan du tager hul på planlægningsfasen, og hvordan du bedst muligt integrerer et walk-in-closet i forbindelse med dit husbyggeri.

Så læs med, og bliv inspireret til, hvordan du indretter en luksusgarderobe i eget hjem.

 

Walk-in-closet inspiration til din nye bolig

Et walk-in-closet er en populær løsning til opbevaring af tøj, sko og accessories i hjemmet – du kan betragte det som dit eget personlige showroom, hvor du lynhurtigt får et ryddeligt overblik over de forskellige dele i din garderobe. Du kan også bruge et walk-in-closet som dit personlige forkælelsessted ved at kombinere det med et glamourøst makeupspejl og andet lækkert interiør, hvor du både kan gøre dig klar til morgenmødet med kollegerne og festlige anledninger.

Har du besluttet dig for at bygge hus, vil det være oplagt at tænke et walk-in-closet ind i planløsningen, i stedet for at du skal ud at finde pladsen senere hen.

Måske har du allerede selv en god idé til, hvordan dit walk-in-closet skal se ud. Du kan naturligvis også lade dig inspirere ved at læse boligmagasiner, ligesom du kan søge professionel byggerådgivning til indretningen af de enkelte rum, når du kontakter os som byggefirma.

Walk-in-closet - Hybel

Tag udgangspunkt i boligens rum

Vil du gerne implementere et walk-in-closet i planløsningen, kræver det typisk noget mere plads end et almindeligt garderobeskab, og derfor gælder det også om at udnytte hver eneste kvadratmeter optimalt, uanset om du har valgt en stor eller mindre bolig. Du kan f.eks. vælge at udnytte både højden og hjørnerne, så du undgår spildplads.

De fleste vælger at bygge et walk-in-closet i forbindelse med soveværelset, men det kan også bygges i et ekstra værelse eller i gangen, alt efter hvor mange kvadratmeter der er til rådighed. Et walk-in-closet kan designes på et væld af måder, så det passer til både aflange, smalle og L-formede rum.

 

Materialevalg til dit walk-in-closet

Typiske materialer til et walk-in-closet er laminat, spånplader eller MDF-træ. Sidstnævnte er det dyreste valg.

Du kan herudover vælge dit walk-in-closet i en bred vifte af farver, som matcher din boligstil.

Vi anbefaler oftest, at du indtænker en dør i designet. Det er med til at forebygge ophobning af støv – og det vil også være rart at kunne lukke døren, når der kommer gæster. Det gælder især, hvis dit walk-in-closet er placeret i forbindelse med et gæsteværelse eller entréen. Hvis der er begrænset plads i rummet, kan du vælge en skydedør. I vores udstillingshuse og showrooms er der masser af inspiration at hente!

Går du omvendt efter en designløsning uden dør, er fordelen, at du nemt og hurtigt kan træde ind og ud af rummet. Ulempen er så også, at der er frit udsyn til alle tøjhylderne, hvilket kan virke forstyrrende rent visuelt.

God opbevaringsplads i walk-in-closet - Hybel

Konkrete designidéer til din walk-in-closet indretning

Walk-in-closet indretning handler som nævnt om at få mest muligt ud af de kvadratmeter, du har til rådighed. Du skal derfor tage mål af rummet og beslutte dig for, hvordan du skal opdele det:

  • Hvor mange hylder skal der være?
  • Hvor meget tøj skal der kunne hænge på bøjlestængerne?
  • Hvor meget plads skal der være til skohylder?
  • Hvor mange skuffer og hylder skal du bruge til accessories?

Udnyt så vidt muligt pladsen fra gulv til loft. Derudover bør der være plads til et spejl. Hvis der ikke er plads til spejlet inde i dit walk-in-closet, kan du vælge en løsning, hvor du hænger spejlet på døren. Det kan også være en fordel at have en stol eller taburet, du kan sidde på.

Du kan indrette dit walk-in-closet med bokse eller kurve til opbevaring af accessories eller tøj samt de sko, du ikke bruger så ofte. Så undgår du, at de enkelte ting bliver støvet. Tøjposer beskytter desuden dine jakkesæt og kjoler, mens skuffeopdelere er praktiske til at holde styr på sokker og undertøj.

Godt udnyttet plads i walk-in-closet - Hybel

Den optimale belysning

Walk-in-closet indretning handler også om at vælge en god belysning. Ofte er der ikke noget vindue i et walk-in-closet, og derfor skal du overveje, hvilke lamper der passer til rummet.

Når du klæder dig på, har du brug for en optimal farvegengivelse, så du kan se de enkelte nuancer. Det er også vigtigt, at lamperne bliver hængt op på en måde, så de hverken blænder dig, eller du kommer til at skygge for lyset. Du kan med fordel vælge en LED-belysning, fordi det er et energivenligt valg. Denne type lamper bliver heller ikke nær så varme.

 

Besøg et af vores udstillingshuse

Er et walk-in-closet et ”must-have” i dit fremtidige hjem, kan vi hos Hybel Huse hjælpe dig med at få din drøm til at gå i opfyldelse. Vi er eksperter i byggerådgivning og ser altid frem til at tage fat på nye byggeprojekter.

Vi er et landsdækkende byggefirma, og du finder vores Hybel udstillingshuse i en lang række byer. Hvis du har lyst til at se de forskellige hustyper og planløsninger, kan du med fordel bruge vores filterfunktion til at finde de udstillingshuse, der ligger tættest på din bopæl. Læg også gerne vejen forbi vores showrooms, hvor du kan hente endnu mere inspiration til materialevalg, farver m.m.

Kontakt vores byggerådgivere allerede i dag, og få en snak om de mange muligheder, der er for at integrere et walk-in-closet i dit nye hjem.

Andre blogindlæg

Byg nyt med Hybel, og skab jer et ægte luksushus

Januar 2024

Byg nyt med Hybel, og skab jer et ægte luksushus

Ifølge ordbogen er luksus dét, at noget er særligt raffineret, udsøgt, pragtfuldt eller overdådigt og dermed giver en følelse af stor nydelse, velvære eller rigdom. 

Byg nyt med Hybel og få en sikker byggeproces

December 2023

Byg nyt med Hybel og få en sikker byggeproces

Når I har sikret jer en byggegrund, fået udarbejdet plantegningen og fået styr på den nødvendige dokumentation, er tiden endelig kommet til at tage det store skridt og begynde byggeriet. Men hvordan forløber selve byggeprocessen, og hvad kan man forvente?

Mulighederne ved byggegrunde i ny udstykning

December 2023

Mulighederne ved byggegrunde i ny udstykning

Hvis I gerne vil starte helt fra begyndelsen af og skabe jeres drømmehjem på en helt ny grund i et nyt område, så vil en byggegrund i ny udstykning være en rigtig god løsning for jer. Med sådan en byggegrund er mulighederne nærmest uendelige.

Se vores katalog og drøm videre hjemme på sofaen

Hybel hent vores katalog