Juli 2019

Skab en personlig indretning

Vi har bedt Mette Helena dele sine bedste idéer til indretning af et nyt hjem. Mette Helena Rasmussen er boligstylist og kendt fra flere boligprogrammer og Go’ morgen Danmark. Hun er billedkunstner, medstifter af Kunstsalonen og ejer af Retrovilla.dk.

Hybel - Indretning med Mette Helena

 

Giv væggene farve

En nem og billig måde at skabe personlighed i boligen er at male en eller flere vægge i farver. Farver skaber stemning, og tilfører dine nye rum dybde og liv. Det kan dog være en god idé at gøre dig nogle overvejelser, inden du svinger penslen, for farver kan overraske.

Vælg gerne en farve lysere end den farve, du har fundet på farveviften i butikken – farver tager sig altid anderledes ud, når de kommer op på en større flade. Derfor er det en god idé at købe en farveprøve, så du kan se, hvordan farven bliver på en større flade og i det rigtige lys. 

Når du er i gang, kan du male flere vægge eller skabe effekt ved bare at male en enkelt væg. Farverne kan være med til at definere forskellige zoner i dit hjem. Et andet godt råd er at bruge lysere nuancer til væggene i dit hus og tilsætte stærkere farver på mindre flader, som for eksempel møbler. Det gør det også lettere at skifte farverne ud, hvis du skifter mening. Læs alt om farver i hjemmet her.

 

Din indretning behøver ikke være ny

Når man skal flytte ind i noget splinternyt, kan man godt få lyst til at skifte alle sine gamle møbler ud. Det behøver du ikke! Der må gerne være spor af din historie og dit liv i din indretning det nye sted. Du skaber nemlig en personlig stil, når du indretter de nye rammer med ældre ting, der har betydning for dig.

Du kan roligt holde fast i møbler med historie og ting med sjæl - din indretning må gerne fortælle noget om dig og dit liv. Hvis du ikke ejer møbler med sjæl, kan du søge efter brugte møbler på Den Blå Avis. Der er fine ting til få penge. Du kan for eksempel blande nye møbler med gamle lamper og få et unikt udtryk, hvor det hele ikke er nyt.

 

Tekstiler bløder op

En god måde at bløde dine nye rammer op er ved at bruge tekstiler i din indretning. Udover at tilføre farver og invitere til hygge, kan tekstiler i boligen være med til at skabe en god akustik. Hvis du har børn, bør du overveje tekstiler, der kan vaskes – så vil du ikke ærgre dig, hvis der kommer en plet.

Husk, at tekstiler ikke kun er lig med tæpper på gulvet. Du kan også bruge puder, sengetæpper og vægtæpper i din indretning og på den måde tilføre sanselige elementer i alle husets rum. Bruger du tæpper på væggene, kan du opnå et tredimensionelt udtryk, der samtidig hjælper rummets akustik.

Du kan også tænke i tekstiler, når du skal vælge gardiner til dit nye hjem. Jeg anbefaler naturlige materialer som hør, bomuld, lærred og bambus, når du skal vælge gardiner. Ved at vælge naturmaterialer, får du et mere upoleret look, som tilfører karakter til dine nye rum.

Puder

 

Indret i børnehøjde

Der skal være plads til hele familien i dit nye hjem, og der er flere ting, du kan gøre for at sikre, at børnene også føler sig hjemme. En god start er at sørge for funktionelle og fleksible opbevaringsløsninger i din indretning. Måske kan der være opbevaring til legetøj i sofabordet? Eller plads til huer og handsker i en slagbænk i entreen?
Det er også vigtigt at tænke på, hvor børnenes værelser er placeret i huset. Det kan du få inspiration til i vores store plantegningsbibliotek.

Det handler om at skabe zoner i huset, hvor børnene får plads og kan føle sig hjemme. Det er for eksempel en god idé at tage børnene med på råd, når børneværelserne skal indrettes – indflydelse bidrager nemlig til følelsen af hjemlighed. Det kan dog være svært for børn at håndtere for mange muligheder. Prøv at give børnene et par valgmuligheder eller tre, når der skal vælges vægfarve eller møbler.

Jeg har også et andet vigtigt råd, når det gælder indretning i børnehøjde: Husk at placere knager og hylder i børnehøjde. Du kan ikke forvente, at børnene rydder op efter sig selv, hvis de ikke kan nå! Med opbevaring i den rigtige højde kan børnene bedre selv bidrage til, at jeres nye hjem holdes rydeligt.

Andre blogindlæg

Byg nyt med Hybel, og skab jer et ægte luksushus

Januar 2024

Byg nyt med Hybel, og skab jer et ægte luksushus

Ifølge ordbogen er luksus dét, at noget er særligt raffineret, udsøgt, pragtfuldt eller overdådigt og dermed giver en følelse af stor nydelse, velvære eller rigdom. 

Byg nyt med Hybel og få en sikker byggeproces

December 2023

Byg nyt med Hybel og få en sikker byggeproces

Når I har sikret jer en byggegrund, fået udarbejdet plantegningen og fået styr på den nødvendige dokumentation, er tiden endelig kommet til at tage det store skridt og begynde byggeriet. Men hvordan forløber selve byggeprocessen, og hvad kan man forvente?

Mulighederne ved byggegrunde i ny udstykning

December 2023

Mulighederne ved byggegrunde i ny udstykning

Hvis I gerne vil starte helt fra begyndelsen af og skabe jeres drømmehjem på en helt ny grund i et nyt område, så vil en byggegrund i ny udstykning være en rigtig god løsning for jer. Med sådan en byggegrund er mulighederne nærmest uendelige.

Gør din boligdrøm til din drømmebolig

Start med at booke et møde eller en fremvisning

Hybel - Find en planløsning