November 2021

Få inspiration til badeværelset

Hjem til mere badeværelsesinspiration

Læs vores guide om badeværelse inspiration og få tips til indretning af et af hjemmets vigtigste rum. Her kan du læse mere om, hvordan du indretter dit badeværelse optimalt, indtænker funktionalitet og bliver klogere på dine valgmuligheder, når du bygger hus med Hybel.

Sådan indretter du et funktionelt badeværelse

Først og fremmest skal du vælge placeringen af badeværelserne i huset. Som oftest oplever vi, at der er et forældrebadeværelse og et badeværelse i børneafdelingen, som også benyttes af gæster. Her kan man evt. overveje at opprioritere kvadratmeter til gæstebadeværelset, for at give mere plads til opbevaring og et generelt rummeligt miljø.

https://vimeo.com/642226326

Vi oplever, at nogen placerer badeværelset i midten af huset, og altså ikke ud til en ydervæg. Fordelen ved dette er, at plantegningen bliver mere fleksibel, da man ikke er låst fast i, at badeværelset skal være ud til ydermuren. Ulempen kan dog være manglen på naturligt lys i rummet og udluftningsmuligheder, på trods af, at der altid er ventilationsanlæg i vores huse.

For at gøre indretningen af dit badeværelse lettere, kan du med fordel vælge en rektangulær form frem for en kvadratisk. På samme måde kan man finde en passende form til brusenichen, således man kan undgå et bruseforhæng. Heldigvis kan du få råd og vejledning fra vores tegnestue, til at finde den løsning, der passer til dig.

Inspiration til funktionelt badeværelse

Det er vigtigt, at badeværelset er indrettet funktionelt og praktisk, så hverdagen kan blive lidt lettere.

Mange undervurderer antallet af stikkontakter på badeværelset selvom, at der ofte skal være strøm til el-tandbørsten, hårtørreren, barbermaskinen, glattejernet og meget andet. Når du skal til møde med elektrikeren omkring din el-plan, er det en god idé at have i tankerne, hvor mange ting du har på badeværelset, som kræver strøm.

I et badeværelse er det godt med både naturligt lys og lamper/spots. Vi forsøger ofte at få plads til et vindue i badeværelset, som er godt både i forhold til udluftning men også lysindfaldet. Selvom vinduerne bygges i satinglas, så man ikke kan se ind, giver de alligevel en del lys til rummet i dagstimerene. Lamper eller spots er især vigtige over vasken/spejlet og i brusenichen, da denne ofte kan komme til at fremstå mørk eller lukket.

For at undgå en mørk bruseniche, kan man opgradere brusevingerne til glasvinger, så lyset i resten af badeværelset kommer ind i brusenichen – og som et plus, kommer rummet til at fremstå lidt større. En glasvinge er dog en dyrere løsning end den almindelige brusevinge.

Badeværelse inspiration med Hybel Huse.

Den sidste funktionelle ting, som du skal overveje, er opbevaring til toiletting, håndklæder, ekstra toiletpapir, hårprodukter og meget andet. Det er ikke altid nok kun med opbevaring i badeværelsesmøblet. Vi anbefaler, at man overvejer, hvor mange mennesker, der skal bruge badeværelset til hverdag, og derefter hvor mange ting der skal være derinde. Du kan med fordel indtænkte et indbygget skab, et ekstra stort badeværelsesmøbel eller plads til en lille reol, når du sidder med plantegningen.

Dine valgmuligheder

Der er mange valg, der skal tages i byggeprocessen, og dit badeværelse er ikke en undtagelse. For at give dig et overblik, over de ting, der skal tages stilling til, vil vi gennemgå nogle af dem her.

Det første du skal tage stilling til i dit nye badeværelse er klinkerne. Her tilbyder vi mange forskellige valgmuligheder, så du kan få den klinke, der passer til din stil. Det er blevet populært at føre klinkerne op ad væggene, ikke kun i brusenichen men også i resten af badeværelset.

Mange vælger de klassiske sølv armaturer, med vi oplever også en stigende efterspørgsel efter sorte armaturer, selvom det er en dyrere løsning.

Når det kommer til badeværelsesmøblet, er der mange, som vælger samme model, som det de har valgt i køkkenet. Det er en løsning, som skaber godt sammenspil og en form for sammenhænge i huset fra rum til rum. Ellers kan man vælge en klassisk model i en neutral eller lys farve, som samtidig skaber lidt harmoni i rummet.

Indretnings af badeværelset med Hybel Huse.

I brusenichen er der mange valg heriblandt formen, størrelse, brusevingen og armaturerne. Er du i tvivl, hvordan din bruser skal udformes, så står din byggerådgiver klar til at hjælpe med inputs og rådgivning.

Hvis man ønsker at prioritere flere kvadratmeter til badeværelset, kan man få plads til et badekar eller spabad. Løsningen med et badekar skaber et spamiljø i badeværelset og kan virke mere eksklusivt og luksuriøst. Selvom det er en dyrere løsning, ser vi ofte, at denne bliver prioriteret i de nye hjem.

Sidst men ikke mindst er der valget omkring toilettet. Alle vores toiletter er væghængte, men spørgsmålet ligger på, om du ønsker en skjult cisterne eller en synlig cisterne. Hvis du vælger et toilet med skjult cisterne, kan du risikere at skulle have en kasse bag toilettet, hvis ikke det er placeret op af en ydermur.

Hvad koster et nyt badeværelse?

Prisen på dit badeværelse afhænger af, de valg du tager. Der er dog nogle ting, som du altid får med, når du bygger med Hybel.

Du får altid et væghængt toilet, som gør rengøringen meget nemmere, og en rainshower bruser, som tilføjer lidt luksus til hverdagen. I brusenichen bygger vi linjeafløb, som giver et stilrent udtryk. Derudover laver vi altid en pæn afslutning på brusevingerne, hvor vi dækker samlingen med en flot aluminiumsskinne.

Derudover laves der gulvvarme i hele huset, som kan styres individuelt for hvert rum vha. termostater og en app. I alle huse bliver der indbygget et ventilationssystem, som også kan styres fra en termostat, og sikrer et godt indeklima i din bolig.

Få mere inspiration til dit kommende badeværelse ude i vores udstillingshuse eller i vores showroom, hvor du også kan få en snak med en byggerådgiver.

Andre blogindlæg

Byg nyt med Hybel, og skab jer et ægte luksushus

Januar 2024

Byg nyt med Hybel, og skab jer et ægte luksushus

Ifølge ordbogen er luksus dét, at noget er særligt raffineret, udsøgt, pragtfuldt eller overdådigt og dermed giver en følelse af stor nydelse, velvære eller rigdom. 
Byg nyt med Hybel og få en sikker byggeproces

December 2023

Byg nyt med Hybel og få en sikker byggeproces

Når I har sikret jer en byggegrund, fået udarbejdet plantegningen og fået styr på den nødvendige dokumentation, er tiden endelig kommet til at tage det store skridt og begynde byggeriet. Men hvordan forløber selve byggeprocessen, og hvad kan man forvente?
Mulighederne ved byggegrunde i ny udstykning

December 2023

Mulighederne ved byggegrunde i ny udstykning

Hvis I gerne vil starte helt fra begyndelsen af og skabe jeres drømmehjem på en helt ny grund i et nyt område, så vil en byggegrund i ny udstykning være en rigtig god løsning for jer. Med sådan en byggegrund er mulighederne nærmest uendelige.

Gør drømmene til virkelighed

Kontakt vores byggerådgivere

Kontakt Hybels Byggerådgivere