Byg nyt med Hybel, og skab jer et ægte luksushus

Ifølge ordbogen er luksus dét, at noget er særligt raffineret, udsøgt, pragtfuldt eller overdådigt og dermed giver en følelse af stor nydelse, velvære eller rigdom. 

Sådan skaber I et luksuriøst typehus

Det er ikke meget langt fra den måde, vi i Hybel tænker ‘luksus’. I Hybel-regi er luksus med til at give den her wow-effekt, når I træder ind i et hus. Og hvis I spørger os, så kan man sagtens få denne wow-effekt i et typehus, hvis der bliver taget nogle bevidste valg i forhold til løsninger, tagtype, vinduer samt diverse, lækre løsninger og detaljer i huset. Læs med her, og få tips til, hvad I kan vælge til og fra, hvis I drømmer om at skabe et luksuriøst hus hos Hybel. 

 


Bring naturens lys ind i huset

Hvis I gerne vil skabe en følelse af luksus og velvære i jeres hjem, så er det naturlige lys et glimrende sted at starte. Ved at vælge store vinduespartier - især i de større fællesrum - kan I skabe rum, der er lidt ud over det sædvanlige, og I kan få et hjem, hvor der er en god sammenhæng mellem ude og inde. Forestil jer for eksempel et stort vinduesparti i stuen eller køkken/alrummet med en indbygget bænk, som I kan nyde hele året rundt i takt med, at årstiderne skifter farver. 

I kan også vælge at få ovenlysvinduer og på den måde bringe himlen lidt tættere på jer. Ovenlysvinduer har især en rigtig god effekt i nogle af de rum, hvor det naturlige lys fungerer som et alternativ til lamper. Det kunne for eksempel være i entréen, i gangarealer, på badeværelset eller endda i depotrummet. Mulighederne er mange, og den luksuriøse wow-effekt er stor. 


Husk at skabe rum til luksus i plantegningen

Et hus med luft i indretningen og masser af plads i plantegningen er ofte et hus, der emmer af luksus. De ekstra kvadratmeter gør nemlig, at I kan slippe fantasien lidt mere fri og få plads til nogle af de tilvalg, der giver jer et hjem, der kan lidt mere. For eksempel gør de ekstra kvadratmeter, at I kan få plads til en stor og rummelig entré, et multirum til børnene eller måske endda et fitnessrum, så I slipper for turen i det lokale fitnesscenter. 

Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. Her er nogle andre løsninger, I kan få plads til med en rummelig plantegning: 

 • Opbevaringsløsninger, der er indbygget i huset 
 • Bibliotek med indbyggede reolsystemer
 • Plads til en barstation i køkkenet
 • Stort og rummeligt bryggers med plads til både vaskestation, tørreplads og tøjsortering
 • Hyggelig alkove med plads til hele familien

 


Indvendige løsninger, I vil elske

Luksus er subjektiv. Hvad, der er luksus for jer, er måske ikke luksus for andre - og den anden vej rundt. Når det kommer til luksus, er det ofte økonomien, der sætter rammerne for, hvilke til- og fravalg I kan gøre jer, og I er her nødt til både at prioritere og måske også gå på kompromis med visse ting. Vi har allerede nævnt nogle løsninger og features, der giver lidt ekstra luksus i hjemmet. Nedenfor har vi samlet lidt flere bud på, hvad vores kunder ofte vælger, når de skal bringe en smule mere luksus ind i deres kommende hjem: 

 • Badekar på badeværelset
 • Walk-in-closet til både ham og hende
 • Sildebensparketgulv
 • Naturstensklinker på gulve og vægge
 • Indbyggede armaturer 
 • Biopejs i stuen
 • Gulvvarme i garagen 
 • Både morgen- og aftenterrasse


De forskellige hustyper og deres muligheder

Én ting er alle de indvendige, luksuriøse valg. Én anden er, hvilken udformning og facade huset skal have. Hver hustype byder på flere forskellige fordele, og de kan alle bygges med et præg af luksus. Men der er nogle hustyper, der har flere muligheder, når det kommer til planløsning og det arkitektoniske udseende. Lad og tage et kig på huset med ensidig taghældning, funkishuset og huset med forskudte plan.

 

 

Huset med ensidig taghældning: Øget loftshøjde og naturligt lysinfald

Som navnet så fint siger, så har huset med ensidig taghældning et tag, der hælder til den ene side. Det vil sige, at huset har normal lofthøjde i den ene side, mens der er højere til loftet i den anden. Det giver nogle spændende muligheder i forhold til indretningen. I sådan et hus vælger man ofte at placere værelserne i den ende af huset, hvor der er normal loftshøje, da disse rum gerne må være hyggelige og intime. I den ende, hvor der er lidt højere til loftet, placerer man ofte fællesarealerne som stuen og køkken/alrummet. Med den øgede lofthøjde kan der skabes et fantastisk lysindfald med store vinduespartier, der skaber et lækkert indemiljø i huset.

Derudover bliver denne tagtype afsluttet langs kanten med zinkinddækninger, der giver et flot og stilrent udtryk - altså den lille prik over i’et. Hvis I helst ikke vil gå på kompromis med arkitekturen, så er huset med den ensidige taghældning et godt valg.

 

Fire fordele ved denne hustype:

 • I får et fantastisk lysindfald og masser af naturligt lys i hjemmet
 • I får muligheden for at få meget høje og brede vinduespartier
 • I får et hus med særpræg og et flot, arkitektonisk udtryk 
 • I får mere fleksibilitet i planløsningen end med et saddeltagshus


Funkishuset: Et enkelt og minimalistisk udtryk

Et funkishus er kendetegnet ved at have et enkelt og minimalistisk udtryk uden overflødig udsmykning af nogen art. Der er nemlig hverken gesimser, recesser eller skift i mursten. Det hele er altså holdt meget simpelt. Det er dog muligt at vælge forskellige materialer til at beklæde murkronen, så der kan skabes et unikt udtryk. 

Hvis I kan lide den lidt hårde og kantede stil, som ofte også kommer med store vinduespartier og en forskudt planløsning, så er funkishuset noget for jer. Det er samtidig en hustype, der er nem at tilpasse til både grunden og ønsket plantegning. Ofte vælger vores kunder en forskudt planløsning, så værelserne har en normal loftshøjde, mens stuen og køkken/alrummet har en højere loftshøjde med mulighed for større vinduespartier. 

Funkishuset er den hustype, der er dyrest at bygge - både fordi selve byggeprocessen og materialerne og mængden af dem er mere omfattende ved netop denne hustype. Dog er det også funkishuset, der bliver set som den mest luksuriøse hustype, og den stramme og stilrene arkitektur er et populært valg blandt mange. 

 

Fire fordele ved denne hustype:

 • I får mange muligheder for at skabt et flot, arkitektonisk udtryk
 • I har stor fleksibilitet, når planløsningen skal udarbejdes
 • I får forskellige loftshøjder, der passer til forskellige rum
 • I får fokus på funktion, lysindfald og udsigt


Huset med forskudte plan: En perfekt udnyttet grund

Et hus kan have forskudte plan på flere måder - både i form af trin og ved at husets sektioner ligger vandret forskudt. Denne hustype passer perfekt til ujævne eller skrånende byggegrunde, hvor der skal tænkes lidt kreativt i forhold til både planløsning og arkitektur. Med forskudte plan kan lofthøjden mindskes eller øges, så den passer til byggegrunden og i takt med, at man bevæger sig gennem huset. Forskydningerne kan både være i tagryggen og i gavlen, og der kan opstå nogle spændende niveauforskelle i huset - for eksempel mellem stuen og køkken/alrummet.

Samtidig giver forskydningerne i planløsningen også mulighed for at skabe nogle hyggelige udendørs lækroge og eventuelt også en terrasse på hver siden af huset, så både morgen- og aftensolen kan nydes. 

 

Fire fordele ved denne hustype: 

 • I får mulighed for forskellig loftshøjde
 • I får et hus, det er tilpasset grundens udformning   
 • I får et hus med et personligt udtryk 
 • I får et hus med et arkitekttegnet look - bare til færre penge


Vil I gerne have hjem til lidt mere luksus?

Som I kan fornemme, er mulighederne mange, når det kommer til at skabe et ægte luksushus. Mest af alt handler det om at prioritere, hvad der er vigtigst for jer, og hvad jeres økonomi kan bære. Hos Hybel vil vi altid gerne hjælpe jer med at skabe det hjem, I drømmer om, og vi kan også hjælpe jer med at finde frem til en god luksusløsning, der passer til jeres budget. 

Vi står som altid klar med vores rådgivning og ekspertise.

Andre blogindlæg

Byg nyt med Hybel og få en sikker byggeproces

Byg nyt med Hybel og få en sikker byggeproces

Når I har sikret jer en byggegrund, fået udarbejdet plantegningen og fået styr på den nødvendige dokumentation, er tiden endelig kommet til at tage det store skridt og begynde byggeriet. Men hvordan forløber selve byggeprocessen, og hvad kan man forvente?
Mulighederne ved byggegrunde i ny udstykning

Mulighederne ved byggegrunde i ny udstykning

Hvis I gerne vil starte helt fra begyndelsen af og skabe jeres drømmehjem på en helt ny grund i et nyt område, så vil en byggegrund i ny udstykning være en rigtig god løsning for jer. Med sådan en byggegrund er mulighederne nærmest uendelige.
Lys jeres drømmehus op med de helt rigtige lyskilder

Lys jeres drømmehus op med de helt rigtige lyskilder

Når I skal bygge nyt, skal I tage stilling til mange, vigtige ting. Én af dem er lyskilder i hjemmet og deres placering.

Gør din boligdrøm til din drømmebolig

Start med at booke et møde eller en fremvisning

Hybel - Find en planløsning