April 2020

Sådan vælger I en byggegrund

Her får I vores råd til, hvordan I finder en byggegrund, der passer til jeres boligdrømme

De fleste bruger lang tid på at dagdrømme om det hus, de gerne vil bygge. De drømmer om, hvad huset og planløsningen skal rumme og den fremtid, det skal sætte rammerne for.

Men hvad med byggegrunden?

Byggegrunden har stor indflydelse på, om I kan bygge det hus, I drømmer om. Og beliggenheden skal opfylde jeres behov i hverdagen. Det lyder enkelt. Men for de fleste nybyggere indebærer valget af byggegrund, at man er i stand til at gå på kompromis med nogle af sine ønsker og krav.

 

En god grund til at gå på kompromis

Lad os begynde med geografien og omgivelserne: Hvor i landet vil I gerne bo, og hvad skal jeres omgivelser kunne tilbyde jer?

Drømmer I om at bo i et trygt og fredeligt boligkvarter, hvor børnene kan lege og færdes på stisystemer? Vil I have byens liv og oplevelser lige i nærheden? Eller er I mere til åbne vidder med udsigt til vand og skov?

Det er nu, I skal blive skarpe på jeres prioriteter. For det er vanskeligt at finde en byggegrund, der opfylder samtlige af jeres ønsker.

Se de byggegrunde Hybel har til salg her.

 

Lille, stor, flad eller kuperet?

Når I har fundet det område, I gerne vil bygge I, kan I fokusere på selve grunden. Hvordan skal den se ud, og hvor meget plads får I behov for? Husk, at grundens størrelse har betydning for, hvor stort et hus I kan bygge.

Så nu skal I tage stilling til, om I drømmer om en stor have med masser af planter, en bålplads og en stor køkkenhave?

Eller I hellere vil have en lille græsplæne og en enkelt krukke med blomster på terrassen, så I kan bruge tiden på noget andet end havearbejde?

 

Stik en finger i jorden

Når I ved, hvor I vil bo, og I er enige om, hvilke behov grundens udformning og størrelse skal kunne opfylde, er det tid til at grave et lag dybere.

Med en jordbundsundersøgelse bliver I klar over, om der er behov for ekstrafundering og omfangsdræn. Når I bygger med Hybel, sørger vi for alt det praktiske i forbindelse med byggeriet – det gælder også boreprøver, jordbundsundersøgelser og fundering.

Vi får også jeres drømmehus til at ligge perfekt på den byggegrund, I har valgt. Det betyder, at vi placerer huset, så det ligger optimalt i forhold til udsigten, vejen, naboerne og sollyset – både inde og ude.

 

Få hjælp til at vælge byggegrund

Vi håber, indlægget giver jer et overblik over nogle af de overvejelser, som I bør gøre, inden I vælger byggegrund.

Vores byggerådgivere står klar til at svare på jeres spørgsmål og hjælpe jer videre fra boligdrøm til virkelighed.

Kontakt dem her. 

Her kan du læse mere om de fire skridt, der kendetegner byggeprocessen hos Hybel. 

Andre blogindlæg

Hvor skal jeres drømmehus ligge?

September 2023

Hvor skal jeres drømmehus ligge?

Hvad skal du være særligt opmærksom på, hvad bør du overveje og hvilke spørgsmål skal du og din familie stille jer selv, når det handler om beliggenhed og nybyg?

Praktikant i byggebranchen

Maj 2023

Praktikant i byggebranchen

Mit navn er Linnéa, jeg er 23 år, og jeg læser på sidste semester af Markedsføri...

Gode råd til energibesparelser i hjemmet

Januar 2023

Gode råd til energibesparelser i hjemmet

I denne guide giver vi dig seks gode råd til effektive energibesparelser i hjemmet

Se vores katalog og drøm videre hjemme på sofaen

Hybel hent vores katalog