Marts 2022

Fra drøm til drømmehus

Karina og Kasper fra dokumentarserien "De sjældne danskere" bygger med Hybel.

Karina og Kasper har altid drømt om at bygge nyt hus og være med til at skabe deres børns barndomshjem fra bunden. Vi opdaterer løbende denne blogjournal med Karina og Kaspers byggeproces.

Inspiration til deres Hybel-hus

I starten samlede Karina og Kasper inspiration til deres nybyggeri på de sociale medier. Her faldt de også over flere nybygger-profiler, hvor andre nybyggere deler deres byggeproces.

"I vores reasearch har vi kigget rigtig meget på de sociale medier for at blive inspireret og finde ud af, hvad vi egentlig gik og drømte om. Vi bestilte også kataloger fra samtlige byggefirmaer for at se, hvad de forskellige kunne tilbyde. Den første gang vi hørte om Hybel, var gennem en af vores veninder, som har bygget med dem. Igennem hende har vi kunnet følge med i deres proces og høre om, hvordan det har været," fortæller Karina.

Hun fremhæver også, at det var rigtig vigtigt for dem at komme ud og se en masse udstillingshuse, for det gav dem mere klarhed omkring, hvad de havde behov for at få, hvad der bare ville være rart at have og hvem de syntes byggede i bedste kvalitet. Det gav dem også en bedre fornemmelse af rummene, så de havde et bedre grundlag til at lave deres egen plantegning

Første møde med Hybel

Det er første gang, at Karina og Kasper skal bygge nyt, så det har været en udfordrende proces indtil videre, da det er en helt ny verden for dem. Kemien med byggefirmaet var det vigtigste for parret, da de ønsker at føle sig trygge og godt tilpas og kunne stille dumme spørgsmål hele vejen igennem. 

"Det er en meget følsom proces for os, hvor vi har skulle finde ud af, hvilke behov vi har og sætte nogle ord på dem.  Vi er blevet mødt med en kæmpe forståelse for, at vi er en familie med lidt andre livsvilkår end andre familier. Vi er blevet lyttet rigtig meget til, og har fået en god byggerådgiver, som ikke er bange for at udfordre vores tanker og være helt ærlig med os. Vi har stille en masse dumme spørgsmål og blevet mødt i øjenhøjde, hvor Hybel har været gode til at forklare tingene på en forståelig måde," fortæller Karina.

På plads med plantegningen

Når man skal bygge nyt, så skal der være plads til at drømme, men man skal også huske at have budgettet med. Her skal man huske, at tilvalg er lige så vigtigt som fravalg. Det er også noget, som Karina og Kasper har lagt stort fokus på i deres plantegning.

"Det vigtigste for os har været lys, lyd og god plads til at bevæge sig rundt på, og så har vi drømt om et hjem med et hjerterum, og det får vi i den grad også. Vi har prioriteret nogle ekstra store børneværelser, så Nalina og Noor har god plads at lege på. Vi er endt med et badekar på badeværelset, da det altid har været Nalinas drøm at få sådan et. Det har dog betydet, at vi har været nødt til at nedprioritere depotet, men det gør ikke så meget, da vi kommer til at få et større køkken, end vi er vant til," fortæller Karina. 

"Kasper har altid drømt om en garage, men vi valgte at gå med en carport i stedet for, da det ellers ville betyde for mange fravalg andre steder."

Karina og Kasper er endt ud med et længehus på 180 m2, carport på 54 m2 og sprossede vinduer. I huset er der fire værelser, hvoraf det ene er et kontor med plads til overnattende gæster. 

Andre blogindlæg

Tina og Thomas bygger nyt hus med Hybel

April 2022

Tina og Thomas bygger nyt hus med Hybel

Hør dem fortælle om opstartsfasen, rådgivningsprocessen og de erfaringer de har fået ved at bygge hus med Hybel.

Danmarks Fedeste Hybel ligger i Haderslev

Marts 2022

Danmarks Fedeste Hybel ligger i Haderslev

Et utal af fede løsninger og et drømmesamarbejde med Hybel har givet Louise og Flemming deres drømmehus – og titlen som Danmarks Fedeste Hybel 2021.

Bosat i Grønland og nybygger i Nordjylland

Februar 2021

Bosat i Grønland og nybygger i Nordjylland

Flere drømme går i opfyldelse på én gang for det unge, eventyrlystne nybygger-par Penille og Tobias.

Bestil vores katalog og drøm videre hjemme på sofaen

Hybel hent vores katalog