Marts 2022

Fra drøm til drømmehus

Karina og Kasper fra dokumentarserien "De sjældne danskere" har bygget nyt hus med Hybel. Her kan du læse om deres rejse fra boligdrøm til indflytning og om de overvejelser og særlige ting i processen, de oplevede undervejs.

Karina og Kasper har altid drømt om at bygge nyt hus og være med til at skabe deres børns barndomshjem fra bunden. Den drøm er nu blevet til virkelighed sammen med holdet fra Hybel og familien er flyttet ind i deres nye hjem.

Kemien med byggefirmaet betyder meget

Det var første gang, at Karina og Kasper skulle bygge nyt, så det har været en udfordrende proces, da det var en helt ny verden for dem. Kemien med byggefirmaet var noget af det vigtigste, da de gerne ville have en god mavefornemmelse og kunne sove trygt om natten velvidende om, at deres nye hjem var i trygge hænder.

https://vimeo.com/814950965

Kasper fortæller, at de havde været i dialog med mange byggefirmaer, inden de to en beslutning om, hvem der skulle bygge. De startede med at stille en masse spørgsmål og bolden blev ikke grebet nær så godt hos de andre byggefirmaer, som den gjorde hos Hybel.

"Det er en meget følsom proces for os, hvor vi har skulle finde ud af, hvilke behov vi har, og sætte nogle ord på dem. Vi er blevet mødt med en kæmpe forståelse for, at vi er en familie med lidt andre livsvilkår end den almindelige familie. Vi er blevet lyttet rigtig meget til, og fik en god byggerådgiver, som ikke var bange for at udfordre vores tanker, inddrage hans egen erfaring og være helt ærlig med os. Vi har stillet en masse ”dumme” spørgsmål og blevet mødt i øjenhøjde, hvor Hybel har været gode til at forklare tingene på en forståelig måde," fortæller Karina.

Inspiration til deres nye Hybel-hus

"I vores research har vi kigget rigtig meget på de sociale medier for at blive inspireret og finde ud af, hvad vi egentlig gik og drømte om. Vi bestilte også kataloger fra samtlige byggefirmaer for at se, hvad de forskellige kunne tilbyde. Den første gang vi hørte om Hybel, var fra en af vores veninder, som har bygget med dem. Igennem hende har vi kunnet følge med i deres proces og høre om, hvordan det har været," fortæller Karina.

Hun fremhæver også, at det var rigtig vigtigt for dem som par at komme ud og se en masse udstillingshuse, da det gav mere klarhed omkring, hvad de havde behov for at få, og hvad der bare ville være rart at have i deres nye hjem. Det var også en god mulighed for at opleve kvaliteten af de huse, som de forskellige byggefirmaer byggede. Og det gav dem en god fornemmelse af de forskellige rum i husene, så de havde et bedre grundlag til at lave deres egen plantegning.

Byggenøglen havde en stor betydning

På første møde med Hybel fik Karina og Kasper udleveret en byggenøgle, så de kunne følge byggeriet helt tæt på. Det har også været et symbol for deres børn, Nalina og Noor, som har taget ejerskab over ”Noors nøgle”.

Især da der kom døre i huset, fik nøglen pludselig en vigtig og lidt symbolsk betydning. Børnene tog de første skridt inde i dét, der skulle blive deres nye hjem. De skiftedes til at låse fordøren op og syntes, det var sjovt at komme derud, da det hele pludselig blev mere virkeligt.

https://vimeo.com/814949718

”Det bedste ved at have en byggenøgle har været muligheden for at komme forbi efter arbejde og vise huset frem for familie og venner. Vi ville gerne være en stor del af byggeprocessen, men vi ville heller ikke gå i vejen for håndværkerne. På en god dag har vi været forbi to gange. Det passede med, at vi kunne køre forbi efter vi havde afleveret børn, og når vi så hentede børnene igen, ville de også gerne med ud at se til det,” fortæller de.

Plantegningen og husets udformning

"Det vigtigste for os har været lys, lyd og god plads til at bevæge sig rundt på. Og så drømte vi om et hjem med et hjerterum, og det har vi i den grad fået. Vi har prioriteret nogle ekstra store børneværelser, så Nalina og Noor har god plads at lege på. Vi er endt med et badekar på badeværelset, da det altid har været Nalinas drøm at få sådan et. Det har dog betydet, at vi har været nødt til at nedprioritere depotet, men det gør ikke så meget, da vi har fået et større køkken, end vi er vant til," fortæller Karina.

Karina og Kasper er endt ud med et længehus på 180 m2 med en carport på 54 m2 og en overdækket terrasse på 8,5 m2 . Som en ekstra detalje, har de valgt sprossevinduer, som giver noget helt særligt til huset.

Karina og Kaspers bedste råd til andre nybyggere

Når man vil bygge nyt, skal der være plads til at drømme, men man skal også huske at have budgettet med. I starten af Karina og Kaspers forløb med Hybel, fik de et godt råd af deres byggerådgiver, som har fulgt dem gennem hele processen: Fravalg er mindst lige så vigtigt som tilvalg.

Karina sammenligner det med at være i en bland-selv butik, hvor du altid kan vælge til og til, men det er ikke det hele du behøver. Der er uendelige muligheder, når du bygget et nyt hus, så det handler om at finde ud af, hvornår det er okay at vælge fra, fordi ”det faktisk er godt, som det er nu”. Der vil altid være nogle ting, der kunne være rart at have, men måske er det ikke noget, du har behov for.

https://vimeo.com/814952538

 

Skal vi hjælpe med din boligdrøm, eller har du lyst til at høre mere om dine muligheder for at bygge nyt? Så tag kontakt til en af vores byggerådgivere her.

Andre blogindlæg

En helt særlig hybel til Nina og Jeppe

Oktober 2023

En helt særlig hybel til Nina og Jeppe

Da Jeppe og Nina skulle bygge nyt, var det ikke kun vigtigt for dem at få et hus...

Tina og Thomas bygger nyt hus med Hybel

April 2022

Tina og Thomas bygger nyt hus med Hybel

Hør mere om byggeprocessen fra start til slut som førstegangsbygger.

Danmarks Fedeste Hybel ligger i Haderslev

Marts 2022

Danmarks Fedeste Hybel ligger i Haderslev

Et utal af fede løsninger og et drømmesamarbejde med Hybel har givet Louise og Flemming deres drømmehus – og titlen som Danmarks Fedeste Hybel 2021.

Gør drømmene til virkelighed

Kontakt vores byggerådgivere

Kontakt Hybels Byggerådgivere