August 2019

Nybyggere: Lotte og Benny gjorde det til en sport at spare

Nybyggeri på budget: De fleste vil gerne bygge meget store huse i de her år. Det giver god mening at få masser af plads, når man alligevel er i gang. For det er egentlig ikke de ekstra kvadratmeter, der koster så meget.

Men Lotte og Benny havde et andet mål, som også giver god mening. De ville have et nyt hus uden at få flere udgifter, end de havde i deres gamle byhus. De brugte alt for mange penge på varmen. Det vender vi tilbage til. Men noget af det værste var al spildpladsen, som gik til trapperne.

I starten ville Lotte faktisk slet ikke bygge nyt. Hun syntes, byhuset var fantastisk. Men da hun en dag væltede og brækkede benet på vej fra den ene sal til den anden, var hun alligevel klar til at få et hjem i ét plan.

”Børnene bruger deres værelser rigtig meget, og vi bruger det meste af tiden sammen i køkken-alrummet. Vi har heller aldrig brugt haven så meget, som efter vi flyttede herud. Det er fantastisk,” siger Lotte.

Alrummet er i mange hjem et af de højest prioriterede rum. Se eksempler på det i vores plantegningsbibliotek.

 

Længehus hos Hybel - Byg nyt hus med valmtag

Tryg byggeproces

Lotte og Benny valgte Den Nye Grundpakke, da de skulle bygge med os. Så sørgede vi for at finansiere byggegrunden og alt andet undervejs. Det gjorde dem trygge. Og det passede godt ind i deres mål om at have de samme udgifter i det nye hus, som de havde i det gamle.

”Vi var ikke nødt til at tage et dyrt banklån. Hybel tog sig af alt det uforudsete undervejs, og hele processen var meget nem på den måde,” siger Lotte.

Det var måske lidt af en satsning for dem at være en af de første familier, vi byggede for. Men alligevel var de ikke i tvivl om, at de ville bygge med os.

”Michael Mortensen og hans far har jo aldrig lavet andet end at bygge huse. Alle er imponerede over den finish, der er i deres byggerier. Der er styr på alle de småting, som vi tænker meget over i branchen. Og så er Hybels ærlighed vigtig. De holder alt det, de lover, og der er ikke nogen slinger i valsen,” siger Benny.

 

Første hus på Billeshave i Horsens

Lotte og Benny var de første til at bygge i den nye bydel i Horsens, som hedder Bygholm Bakker. Så da vi var i gang med at bygge deres længehus i 2016, lige der midt i ingenting, kom der mange nysgerrige forbi.

Benny er bygningskonstruktør, så han havde selv tegnet deres nye hjem. Men vores byggerådgiver Claus var fræk nok til at sige, at der skulle laves lidt om på det.

”Claus er god til at komme med sit input. Jeg er glad for, at vi lyttede til hans råd, for det er nogle ændringer, vi mærker meget i vores køkken-alrum,” siger Benny.

”Jeg synes, vi er blevet behandlet virkelig godt. Når der har været noget som helst, er det bare blevet ordnet. Der er ikke gjort forskel på os, fordi vi har haft et lille budget,” siger Benny.

Har du også brug for lidt råd eller sparring til din boligdrøm, kan du kontakte en af vores byggerådgivere.

 

Nybyggeri på budget

Der skal være plads til andre ting i livet end et hus for Lotte og Benny. De kan for eksempel godt lide tanken om, at de har råd til at blive boende, selv hvis de begge bliver arbejdsløse i morgen. Det kan vi godt se det fornuftige i. Og så er der flere penge at tage på ferie for, når man bygger nyt på et lille budget og ikke bor for dyrt.

Så selvom de sagtens kunne have bygget et stort hus, gik de efter at bygge det mest kompakte længehus, de kunne få.

”Vi skal ikke have 250 kvadratmeter, for det skal jo også gøres rent. Det betyder mest, hvad vi putter ind i huset,” siger Lotte.

Og det er Benny meget enig i. Måske også fordi det er ham, der svinger både støvsugeren og kosten.

”Vi er meget tilfredse med vores hus. Der er nogle ting, vi ikke er gået på kompromis med. Men vi skulle nok lige have haft 10-15 kvadratmeter mere,” siger han.

 

Hybel case - Nybyggere - Lotte og Benny

 

De 146 kvadratmeter er udnyttet så godt som overhovedet muligt. Men hvis de skulle bygge igen, ville Lotte og Benny altså gerne gøre soveværelset og bryggerset en smule større.

Benny kunne også godt tænke sig en lukket garage i stedet for den integrerede carport – så han ikke skal feje skidt og blade ud derfra. Han er blevet overrasket over, hvor lunt gulvet i huset egentlig er med gulvvarme nedenunder. Så han fortryder lidt, at de valgte gulvtæpper i værelserne.

”Det skulle jo være varmt for fusserne, når man stod ud af sengene eller sad på gulvet og legede.”

Heldigvis kan han nemt og uden kæmpe udgifter skifte gulvtæpperne ud med det samme gulv, som vi lagde i stuen.

 

Andre blogindlæg

En helt særlig hybel til Nina og Jeppe

Oktober 2023

En helt særlig hybel til Nina og Jeppe

Da Jeppe og Nina skulle bygge nyt, var det ikke kun vigtigt for dem at få et hus...

Tina og Thomas bygger nyt hus med Hybel

April 2022

Tina og Thomas bygger nyt hus med Hybel

Hør mere om byggeprocessen fra start til slut som førstegangsbygger.

Fra drøm til drømmehus

Marts 2022

Fra drøm til drømmehus

Karina og Kasper fra dokumentarserien "De sjældne danskere" har bygget nyt hus med Hybel. Her kan du læse om deres rejse fra boligdrøm til indflytning og om de overvejelser og særlige ting i processen, de oplevede undervejs.

Se vores katalog og drøm videre hjemme på sofaen

Hybel hent vores katalog