Længehus – en dansk klassiker

Hos Hybel er vi eksperter i længehuset. Men hvad er et længehus egentlig? Bliv klogere nedenfor, hvor vi går i dybden med længehusets mange fordele og kendetegn.

Længehuset er hustypen med den enkleste konstruktion, men det kan få flere forskellige udtryk afhængigt af, hvilket tag, du vælger.

Et længehus er formet som et rektangel, og husets form giver nogle gode, regulære rum, som er lette at indrette. Hvis du er mere til skæve vinkler, kan du med fordel overveje knækhuset eller et forskudt hus.

Længehuset kan bygges tæt på gaden, så du får en stor og lukket baghave, hvor børnene kan lege, mens du kan se dem fra de fleste rum.

Uanset hvilken løsning du vælger, har vi erfaring for at tegne længehus plantegninger helt uden spildplads. Vi ved, at det er vigtigt, at du får hjem til mere, og derfor udnytter vi hver eneste kvadratmeter.

 

Længehus hos Hybelhuse

 

Længehusets tagtyper

Taget er med til at definere udtrykket på dit længehus. Længehuset med saddeltag giver dig mulighed for flere forskellige slags lofter indvendigt og god plads til at opbevare alle de ting, som du ikke bruger i hverdagen. Det gælder fx også dit ventilationsanlæg, som så ikke skal tage plads i bryggerset.

Med ensidig taghældning vil dit længehus få et anderledes udtryk. Her får du skrå lofter i alle husets rum, og husets ene ydermur vil blive muret højere op, så dit længehus får en imponerende facade.

En bolig med fladt tag er et godt bud på det traditionelle funkishus. Du får det enkle og stilrene udtryk, som blev populært helt tilbage i 1920’erne.

Er du i tvivl om hvorvidt længehuset er det rigtige valg for jer? Læs vores blogartikel omkring de forskellige hustyper her.

Ellers kan du altid kontakte os, hvis vi skal hjælpe dig med at vælge det bedste for dig og din familie.

Se vores katalog og drøm videre hjemme på sofaen

Hybel hent vores katalog