Maj 2023

Praktikant i byggebranchen

Mit navn er Linnéa, jeg er 23 år, og jeg læser på sidste semester af Markedsføringsøkonom-uddannelsen. Sidste semester på min uddannelse involverer et praktikforløb, og her har jeg været så privilegeret at lande hos Hybel, som absolut var min førsteprioritet.

Jeg fik mere ansvar, end jeg havde forventet, og jeg har fået lov til at sidde med mange forskellige arbejdsopgaver i marketingsafdelingen. En ting, jeg satte stor pris på, var, at der altid var plads til spørgsmål, når jeg kom til dem som ”nybegynder”. Udover min daglige færden i marketingsafdelingen har jeg også haft meget med de andre afdelinger at gøre. Når jeg er stødt på spørgsmål eller har skullet skrive en teknisk tekst, har jeg altid kunne komme til eksperterne og tilegne mig en masse viden.

Erfaring i branchen

Min erfaring i byggebranchen er lig nul, og jeg trådte ind i denne bygge-verden med en skrabet forståelse for byggeri og selve processen bag byggeriet. Da jeg startede hos Hybel, havde jeg en masse læring i vente.

I mit praktikforløb har jeg siddet med på en del møder med Hybels samarbejdspartnere, hvor jeg har hørt noget om de digitale strategier, handlingsplaner, optimeringsmuligheder, kunderejsen m.m., hvilket har været meget lærerigt.

Til at starte med, havde jeg en idé om, at jeg ville kunne det meste fra dag ét, eftersom jeg godt kan finde ud af markedsføring. Jeg blev dog udfordret på den byggetekniske del, da en del af mine opgaver også inkluderede tekstforfatning, forklaring af processer og meget andet, hvilket var lidt svært, når man ikke kendte særlig meget til byggebranchen.

Hybel blev en læringsmulighed

En af de mest meningsfulde og lærerige oplevelser, som jeg har haft i mit praktikforløb, var at besøge Hybels udstillingshuse og se, hvordan det endelige produkt kunne se ud. Det var en unik mulighed for mig at få indblik i de forskellige aspekter af byggeri og design. Jeg var i stand til at opleve og vurdere de forskellige detaljer og funktioner i husene, som potentielle kunder og nybyggere ville tage i betragtning.

Da jeg gik rundt i udstillingshusene, overvejede jeg, hvad der ville være vigtigt for mig, hvis jeg skulle købe hus. Jeg lagde mærke til den omhyggelige indretning og tænkte på, hvordan de mindste detaljer var blevet taget i betragtning for at gøre husene så hjemlige og imødekommende som muligt. Men jeg vidste også, at husene ikke kun skulle appellere til potentielle købere, men også give idéer til nybyggere og være funktionelle, når de blev afleveret.

En af de ting, jeg virkelig bemærkede, var størrelsen og placeringen af ​​rummene, og hvor hårde hvidevarerne var placeret. Det var vigtigt for mig at vurdere, om det var praktisk og bekvemt for dagligdagen, og om plantegningerne gav mening, når de blev ført ud i livet. Jeg var også imponeret over, hvordan Hybel havde skjult depotrum i køkkenet bag skabslåger, hvilket gav et rent og fuldendt look, der passede til den overordnede stil i husene. Til at starte med synes jeg, at et depot på 3 m2 lød meget småt. Men da jeg kommer ud og så rummene med egne øjne, var det et helt andet indtryk, jeg var efterladt med.

Det udstillingshusene kan hjælpe med til, er at give en mere realistisk forståelse for kvadratmetermålene, og man kan bedre mærke, hvilke løsninger der vil fungere godt til ens eget hjem.

Noget jeg også har erfaret i min dagligdag på kontoret, er vigtigheden af showroomet vi har her. Det at man kan komme til byggemøder omkring sit kommende drømmehus og ikke skal se alting på billeder, men at byggerådgiveren tager en med rundt og viser de forskellige materialer. Her har man nemlig mulighed for at se mursten, tagsten, beklædning, gulve, klinker, døre, vinduer og meget mere. Det er også tydeligt at mærke på kunderne, at det har en stor betydning for dem, at de kan se forskellige løsninger og materialer i virkeligheden, inden de lægger sig fast på valgene til deres eget hjem.

Samarbejde afdelingerne imellem

Til at starte med havde jeg en idé om, at marketing var en afdeling for sig selv, og at min kontakt med de andre afdelinger ville være begrænset til frokosten og sammenstødene ved kaffeøen. Det viste sig at være noget anderledes, end jeg havde forventet. Da jeg blev bedt om at skrive en række artikler, var jeg var dybt afhængig af hjælp både fra tegnestuen og byggerådgiverne.

En af artiklerne jeg skulle skrive, handlede om tilladelser i byggeprocessen. Her var tegnestuechef Mikkel Mortensen en kæmpe hjælp og satte tid af til et møde med mig, hvor jeg kunne stille en masse spørgsmål. Han gav sig tid til at uddybe hvad formålet med den enkelte tilladelse var, og hvorfor den er vigtig i processen. Ligeledes har jeg haft et møde med byggerådgiver samt design- og indretningsansvarlig Camilla Kruhöffer omkring de luksuriøse detaljer i nybyg. Her lærte jeg, hvad en muret bænk er, og hvordan man kan bruge op- og nedtrapninger til at skabe rum.

Helt generelt har alle afdelinger meget interaktion med hinanden. Byggerådgivere, tegnere og byggeledere samarbejder selvfølgelig, og så er der hele den administrative del bestående af opmålere, den juridiske afdeling, økonomiafdelingen, HR mv.

Selve praktikken

Jeg har nydt at være i praktik hos Hybel. Her er jeg blevet mødt af en åbenhed, respekt og en interesse for min uddannelse.

Praktik for studerende er ofte ”knald eller fald”. Mange af mine venner har fortalt om deres praktik, og hvordan det så godt ud på papiret, men egentlig ikke har kunne bidrage særlig meget til deres uddannelse. Så med sommerfugle i maven og et håb om, at Hybel var lige så engageret, som de så ud til at være, tog jeg første skridt ind på kontoret i starten af januar. Jeg blev alt andet end skuffet. Mine arbejdsopgaver har båret præg af tillid og ansvar. Udover en masse spændende opgaver, så er jeg også blevet en del af ”Hybel familien”, og det er jeg meget taknemmelig for.

Andre blogindlæg

Byg nyt med Hybel og få god akustik i hjemmet

Januar 2024

Byg nyt med Hybel og få god akustik i hjemmet

Uanset om I står over for at skulle bygge nyt hus eller skal til at renovere et ældre hus, så er det rigtig vigtigt at tænke på, hvordan akustikken kommer til at være.

Byg nyt med Hybel og byg til en realistisk pris

November 2023

Byg nyt med Hybel og byg til en realistisk pris

Hvordan får I mest for pengene i jeres nybyggerprojekt?

Glade vindere kørte ræs mod Frederik Vesti

November 2022

Glade vindere kørte ræs mod Frederik Vesti

Hybel gav vindere af online konkurrence mulighed for at køre gokart-ræs mod motorsportstalentet Frederik Vesti.

Se vores katalog og drøm videre hjemme på sofaen

Hybel hent vores katalog