Overvejer I at bygge nyt eller renovere?

Læs mere om de vigtige overvejelser, som er værd at have med i beslutningsprocessen inden, at I begiver jer ud i at bygge nyt eller renovere

I jagten på drømmehuset er der mange overvejelser man bør gøre sig – og med god grund. En af disse overvejelser er, hvorvidt det bedst kan betale sig at bygge nyt eller renovere. I denne guide har vi samlet en række af de mest væsentlige betragtninger, som er værd at have med i beslutningsprocessen.

 

Det kan være en økonomisk og fremtidssikrende investering at bygge nyt

Et af de overvejende argumenter for at bygge nyt fremfor at renovere er den økonomiske og energibesparende gevinst.

Det skyldes især det i dag større fokus på energioptimering i alle aspekter af nybyggeri, hvor skærpede krav til isoleringsgrad jf. Bygningsreglementet 2018 og nye energitiltag har sat sit præg på måden, hvorved vi bygger hus.

Det øgede fokus på energioptimering er ikke blot med til at fremtidssikre huset, men betyder ultimativt også, at man løbende kan opnå markante besparelser i energiforbruget og husholdningsbudgettet.

“For en investering i dit byggeprojekt, der ligger på ca. 120.000 kr., kan du få både jordvarme og varmepumpe, som – med de nuværende priser – har betalt sig selv hjem indenfor 3-4 år og derefter vil spare dig masser penge. Ved at vælge alternative opvarmningsformer kan familier få tryghed og stabilitet i økonomien, da de ikke behøver at bekymre sig om udsvingene på energimarkedet”

Læs mere om de alternative opvarmningsformer her.

Bygge nyt hus med Hybel

Kan jeg få tilskud fra Bygningspuljen, når jeg bygger nyt med Hybel?

Ifølge Energistyrelsen er formålet med Bygningspuljen at minimere energiforbruget og omstille varmeforsyningen i danske helårsboliger. Bygningspuljen er en del af Energiaftalen 2018 og tilskudsordningen er rettet mod tre specifikke tiltag:

 • Skift af varmekilde
 • Renovering af klimaskærm
 • Optimering af boligens drift

Det betyder også i praksis, at I ikke kan få tilskud fra bygningspuljen, når I bygger et nyt hus med Hybel. Til gengæld ser man ofte, at de energibesparende fordele ved nybyggeri er mere rentable og større end de egentlige tilskud fra Bygningspuljen.

 

Fordele ved at bygge nyt fremfor at renovere et gammelt hus

Det er ikke blot energibesparende fordele I opnår ved at bygge nyt fremfor at renovere. Nedenfor har vi listet en række af de fordele, som er værd at tage med i betragtningen, hvis I overvejer at bygge nyt:

 • Ved nybyggeri er I med i byggeprocessen fra første spadestik. Dette betyder i praksis, at I får et nyt hus skræddersyet til jeres specifikke behov og ønsker. Både i form af design og funktionalitet.
 • Når I bygger nyt med Hybel kommer I til at bo i et trygt og veletableret område med naboer, hvis livs- og familiesituation ofte vil minde om jeres egen.
 • Da huset er nyt vil behovet for vedligeholdelse og løbende renoveringer være minimale de første år.
 • I kommer ikke til at bo i et byggerod, men flytter først ind, når huset er 100% færdigbygget.
 • I kender prisen fra start og der kommer ingen ubehagelige overraskelser. Hos Hybel er en aftale en aftale!

Fordele ved at bygge nyt hus med Hybel

Hvad skal I være opmærksomme på, hvis I vælger at renovere?

Vælger man omvendt at renovere, er der nogen væsentlige faldgruber, som er værd at have in mente. Vi har nedenfor listet en række af de mest essentielle overvejelser som den ufaglærte bygherre bør gøre sig:

 • Vær opmærksom på, at I har de korrekte byggetilladelser. Dette er især essentielt, hvis eksempelvis en udvidelse af bebyggelsens areal er på tegnebrættet.
 • Vær opmærksom på, om I er forsikret tilstrækkeligt. Både i forhold til, når renoveringen er overstået, men også, at I har en enterpriseforsikring, som under renoveringsforløbet sikrer jer såfremt, at I skulle opleve skader eller tyveri af byggematerialer.
 • Indhent tilbud fra forskellige håndværkere.
 • Overvej om en totalentreprise er det rigtige valg for jer. Det kan virke uoverskueligt at stå med hele eller dele af renoveringen selv. Af den årsag kan det være fordelagtigt at vælge en totalentreprise til at styre hele forløbet.

Der er mange overvejelser og potentielle faldgruber, hvis man vælger at renovere selv. Vælger I at bygge nyt med Hybel, tager vi os af alt det praktiske og er med jer igennem hele forløbet.

Læs mere om byggeprocessen, når I vælger at bygge nyt med Hybel.

 

Hvad koster det at bygge nyt hus med Hybel?

Hos Hybel har vi ingen fast prisliste – og det er der en god grund til. Vi har nemlig aldrig bygget to ens huse og vil derfor først kunne prissætte jeres drømmehus, når vi har haft et møde og fået en fornemmelse for jeres specifikke ønsker og behov. I kan til gengæld se vores priseksempler her.

Hvad koster det at bygge nyt hus med Hybel

Er nybyggeri det rigtige valg for jer? Kontakt os og hør mere

Nybyggeri er for jer, der vægter det sikre valg højt – både i form af økonomi og fremtidssikring. Ved renovering er der potentielt mange uforudsete faktorer, som kan have indflydelse på det endelige resultat og de løbende omkostninger.

Vil du høre mere om at bygge nyt med Hybel og om hvorvidt det er den rigtige løsning for jer? Så få en snak med en byggerådgiver.

Indtast dine oplysninger og vi ringer dig op.

Andre blogindlæg

Gode råd til energibesparelser i hjemmet

Gode råd til energibesparelser i hjemmet

I denne guide giver vi dig seks gode råd til effektive energibesparelser i hjemmet
Energimærkning af huse: Forstå forskellene

Energimærkning af huse: Forstå forskellene

Hvad er energimærkning og hvorfor bruger man disse? I vores guide kan du blive klogere på forskellene og hvad det betyder for jer som husejere.
Byg nyt og spar på energien

Byg nyt og spar på energien

Energi er ikke bare energi. Faktisk kan der være mange penge at spare på netop energiforbruget, hvis du vælger at bygge nyt eller måske vælger at installere én eller flere energiløsninger, der anvender vedvarende energi.

Gør drømmene til virkelighed

Kontakt vores byggerådgivere

Kontakt Hybels Byggerådgivere