Januar 2022

Skab en inspirerende hjemmearbejdsplads med Hybel

Skab de bedste rammer på din hjemmearbejdsplads

Hjemmearbejdspladsen er blevet en fast inventar i de fleste danske hjem. Læs vores guide og få tips til, hvordan I bedst muligt skaber en god og sund hjemmearbejdsplads.

Plads til hjemmearbejde på kontoret

Hvis hjemmearbejde er en integreret del af din hverdag, så kan det være en fordel med et separat hjemmekontor, som du kan lukke døren til. Nogle vælger at placere hjemmekontoret i det fjerneste hjørne i huset, så de ikke skal gå forbi det hele tiden og blive mindet om deres arbejde i fritiden.

Fordelene ved et hjemmekontor er, at du kan have plads til det helt store setup, og så behøver du ikke at pakke dit kontor ned, når du har fri. I et kontor har du ofte flere kvadratmeter, hvor du kan opbevare papirer, bøger og mapper. 

Nogle vælger også, at deres hjemmekontor skal have flere funktioner således, at det kan bruges til gæsteværelse, bibliotek, multirum eller lignende.

Hjemmearbejdspladsen: Hjemmekontor / hjemmebibliotek med en indbygget reolvæg.

Indbygget hjemmearbejdsplads

Hvis du ikke ønsker at ofre kvadratmeter til et separat kontor, så er den indbyggede hjemmearbejdsplads måske løsningen til dig. Her kan du udnytte gangarealerne ved at lave dem lidt bredere, så der er plads til et lille kontorbord og en stol.

Vi oplever også nogle, som ønsker at få en kontorniche bl.a. i forbindelse med stuen eller køkken/alrummet. Så kan du sidde og arbejde, imens du stadig er tæt på familien.

En kontorniche eller indbygget hjemmearbejdsplads passer godt til dig, som ikke skal bruge kontoret mere end et par timer om dagen.

Hjemmearbejdspladsen: Kontorniche i forbindelse med køkkenalrummet, hvor der er ovenlys og grønne planter.

Indretning af hjemmearbejdspladsen

God belysning er meget vigtigt, når du sidder og arbejder. En dårlig belysning kan føre til dårlige arbejdsstillinger. Forsøg så vidt muligt at få dagslys ind og suppler gerne med en god lampe. På hjemmearbejdspladsen skal der være mulighed for udluftning, så du kan få noget frisk luft til hjernen. Hvis ikke det er en mulighed, så husk at hold pauser indimellem og kom ud og bevæge dig.

Du kan vælge at pifte din hjemmearbejdsplads op med farver, her anbefaler vi at bruge afdæmpede farver, som kan berolige øjet og samtidig skabe et inspirerende miljø. Hvis ikke du ønsker at male hele vægge, så kan nogle blomster og planter være med til at skabe et levende miljø. Læs alt om farver i hjemmet her.

Når du skal vælge møbler, så skal du vælge dem med omtanke. Her kan du tænke over, hvordan du sidder i kontorstolen, og om bordet har den rette højde til dig. Hvis du kommer til at tilbringe mange timer på din hjemmearbejdsplads, kan det være en idé at investere i et hæve-skænkebord. Du kan også få dit lokale byggemarked til at skære en bordplade, som passer til dit kontor eller din niche - ligesom på billedet nedenfor. 

Hjemmearbejdspladsen: Gangareal udnyttet til multirum eller kontorniche.

Find ud af hvordan vi kan bygge en hjemmearbejdsplads, der passer til dig, ved at kontakte en af vores byggerådgivere

Andre blogindlæg

Byg nyt med Hybel, og skab jer et ægte luksushus

Januar 2024

Byg nyt med Hybel, og skab jer et ægte luksushus

Ifølge ordbogen er luksus dét, at noget er særligt raffineret, udsøgt, pragtfuldt eller overdådigt og dermed giver en følelse af stor nydelse, velvære eller rigdom. 

Byg nyt med Hybel og få en sikker byggeproces

December 2023

Byg nyt med Hybel og få en sikker byggeproces

Når I har sikret jer en byggegrund, fået udarbejdet plantegningen og fået styr på den nødvendige dokumentation, er tiden endelig kommet til at tage det store skridt og begynde byggeriet. Men hvordan forløber selve byggeprocessen, og hvad kan man forvente?

Mulighederne ved byggegrunde i ny udstykning

December 2023

Mulighederne ved byggegrunde i ny udstykning

Hvis I gerne vil starte helt fra begyndelsen af og skabe jeres drømmehjem på en helt ny grund i et nyt område, så vil en byggegrund i ny udstykning være en rigtig god løsning for jer. Med sådan en byggegrund er mulighederne nærmest uendelige.

Gør drømmene til virkelighed

Kontakt vores byggerådgivere

Kontakt Hybels Byggerådgivere