Knækhus med saddeltag – en genfortolket klassiker

Et knækhus med saddeltag er værd at overveje, hvis du drømmer om et helt unikt hjem, som samtidig er bygget på en måde, som bare virker.

Denne type er en spændende mellemting mellem et længehus og et vinkelhus. Det er to af de hustyper, der er bygget flest af i Danmark.

I stedet for at have en helt skarp vinkel på 90 grader har huset en forskydning med en blød vinkel. Den kan fx være på 45 grader.

Denne type kan også bygges med flere knæk. Så får du både en mere spændende facade ud mod gaden og et hyggeligt gårdmiljø. Se eksempler iblandt vores plantegninger.

De bløde knæk giver en spændende dynamik inde i huset. Værelserne, som ligger i knækket, får nemlig nogle skæve vinkler og en meget spændende indretning.

Og indretningen kan blive endnu mere interessant, når du samtidig vælger saddeltag.

 

Fordele ved knækhus med saddeltag

Ligesom i et vinkelhus med saddeltag vil du få nogle store fordele i et hus med den klassiske tagtype.

Det er oplagt at lægge fællesrummene – stue og køkken – i husets knæk. Så får du den bedste udsigt fra de rum, du vil bruge mest tid i sammen med familien.

Vi kan bygge loftet helt op til kip og sætte fjernstyrede ovenlysvinduer i. Det giver dig masser af lys og mulighed for at få ekstra frisk luft ind på de varme dage.

Når du vælger at få loft til kip i et knækhus med saddeltag, vil du også gøre knækket helt synligt indefra. Det høje loft med knæk er et flot syn, hvis du spørger os – og du vil uden tvivl få det samme svar fra de fleste af dine gæster i dit nye hus.

Køkken og stue kan også bruges til at dele huset op i to afdelinger – fx ved at de to rum lægges i midten mellem en forældreafdeling og en børneafdeling.

Med de arkitektoniske briller på er det derfor ekstra spændende at markere husets forskellige afdelinger med variation i lofterne.

Du kan altså kombinere almindelige lofter med hævede akustiklofter.

Eller du kan gøre husets værelser endnu mere spændende ved at indrette dem med hems til ekstra opbevaring eller sovepladser.

 

Udnyt pladsen i dit knækhus med saddeltag

Hvis du drømmer om et hus med et meget individuelt udtryk, kan du altså med fordel se på et knækhus med saddeltag.

Og selv hvis du vælger at gå all in med højt til loftet under taget, kan du stadig få god plads til opbevaring.

Hvis du bygger huset sammen med en dobbelt garage som i et af vores kundehuse, har du 60 m2 til alle de ting, du ikke vil undvære.

Vi kan også installere dit ventilationsanlæg over garagen, så du får bedre plads i dit bryggers.

Har du spørgsmål om knækhuse? Kontakt en byggerådgiver og få svar.

Se vores katalog og drøm videre hjemme på sofaen

Hybel hent vores katalog