November 2021

Undgå pladsmangel i hjemmet med intelligente opbevaringsløsninger

Børnefamilier lider ofte af pladsmangel i hjemmet. I denne guide har vi samlet nogen af de opbevaringsløsninger, vi synes er mest intelligente. Læs bl.a. om:

Skal du vælge walk-in-closet eller skabsvæg i soveværelset?

Mange står med spørgsmålet, når de skal bestemme hvordan deres kommende plantegning skal se ud. Vi har samlet en række fordele og ulemper ved hver løsning, så du har et bedre beslutningsgrundlag og kan lade dig inspirere.

Mange kvinder drømmer om et stort walk-in-closet til alt deres tøj, men det tager nogle flere kvadratmeter fra resten af huset. En ting, som man skal være opmærksom på, inden man vælger et walk-in, er støvopbygningen. Hvis der er åbne hylder i walk-in-closet, så kan der komme støv ind på tøjet, hvorimod hylder gemt bag en skabslåge forebygger det.

Det gode ved et walk-in-closet er, at der er plads til opbevaring oven på skabene. Det kunne f.eks. være optimalt at opbevare kufferter eller julepynt deroppe, så det ikke fylder til dagligt.

Der findes mange forskellige former for et walk-in-closet. Der er også et walk-through, hvor walk-in også bliver brugt til gang mellem f.eks. soveværelset og badeværelset. Derudover kan du få et dobbelt-walk-in, hvor han har sit eget, og hun har sit eget.

https://vimeo.com/649833693

Skabsvæggen er den klassiske løsning, selvom det kræver et større soveværelse, end når man har walk-in, da der går nogle kvadratmeter til at lave skabsvæggen. Der skal være plads til at åbne alle skabslågerne, og det skal man være opmærksom på i sin indretning, så man ikke stiller sengen alt for tæt på skabene og helst undgår at stille planter, natborde eller lignende foran.

Hos Hybel kan du vælge at få en overligger eller en tilpasning oven på din skabsvæg, så skabene står i en niche, og du derfor ikke behøver at tørre støv af. Ellers kan du vælge at udnytte pladsen over skabene på samme måde, som man kan i et walk-in-closet.

Undgå pladsmangel i hjemmet med et skjult depotrum i køkkenet

Depotrummet er steget i popularitet, og nu om dage er det næsten alle nybyggere, der vælger at få et depotrum i deres hjem. Det er dog stadig forskelligt om folk ønsker den integrerede løsning, hvor indgangen til depotrummet skjules bag en skabslåge, eller om de hellere vil have en dør ind til rummet.

Hvis du ønsker ekstra opbevaringsplads i dit køkken og er villig til at ofre 2 kvadratmeter eller derover på det, så er depotet den rette løsning for dig. Hvis du er i tvivl, kan du altid spørge tegnestuen eller din byggerådgiver.

Undgå pladsmangel i hjemmet med en intelligent opbevaringsløsning i køkkenalrummet

Vi kan også komme med et par gode råd til dit depotrum. Det kan nemlig være smart at få installeret sensorstyrede lys derinde, således at lyset tændes automatisk, når du kommer ind med favnen fuld af dåsetomater og slukker igen, når du går ud. Og er du typen, som godt kan lide at gemme dine køkkenmaskiner væk, så kan det også være en fordel at få en stikkontakt installeret.

Find den rigtige opbevaringsløsning til børneværelset

Der er mange forskellige opbevaringsløsninger til børneværelset, og det rigtige valg af opbevaring afhænger meget af dine behov og din plantegning.

Mange er helt vilde med indbyggede skabe i værelserne, da opbevaringen er integreret allerede inden, man begynder at indrette. Det kræver dog, at værelserne har en vis størrelse, før et indbygget skab giver noget værdifuldt.

Hvis værelset er for lille til indbyggede skabe, kan det mindske indretningsmuligheder og fleksibiliteten i værelset. Vi har spurgt vores byggerådgivere og en god tommelfingerregel er, at hvis værelserne er cirka 12 m2 eller større, så kan indbyggede skabe være en fordel. Er værelserne mellem 10 og 11 m2, så kan det være svært at få et indbygget skab til at passe ind.

https://vimeo.com/649833433

En ny trend vi er begyndt at opleve noget mere er walk-in-løsninger på børneværelserne, hvor børnene kan få et walk-in-closet på omkring 2 m2 skjult bag en skabslåge. Derved mindsker opbevaringsløsningen ikke indretningsmulighederne nær så meget som et indbygget skab, og børnene får samtidig plads til både tøj og legetøj.

Opbevaring i bryggerset: En let måde at overkomme pladsmangel i hjemmet på

Den plads vi normalt afsætter i bryggerset til teknik, er forskellig fra hus til hus. Bygger du f.eks. et funkishus med fladt tag eller ensidig taghældning, har du ikke et loftrum til ventilationsanlægget, og derfor kommer det til at optage et skab. Ønsker du at have jordvarme i dit nybyggeri, så vil jordvarmeanlægget ligeledes komme til at optage et skab.

Det er blevet mere populært at indtænke plads til et tørrestativ i bryggerset, så du kan hænge dit tøj til tørre, uden det står i vejen til dagligt. Mange vælger også at få skuffer til tøjsortering ude i bryggerset, hvor vasketøjet kan sorteres med det samme, så det ligger klar til at komme i vaskemaskinen.

Undgå pladsmangel med opbevaring i bryggerset med intelligent opbevaringsløsning:

Undervurderede opbevaringssteder til at undgå pladsmangel

Vi oplever nogle gange, at bygherre undervurderer sit behov for mængden af opbevaring. Derfor vil vi dele lidt erfaringer med de oversete opbevaringssteder. Som tidligere nævnt kan vi ikke understrege nok, hvor vigtigte opbevaringsløsninger er i funkis huse, grundet den manglede loftsplads.

Vi forsøger altid at udnytte pladsen i husene bedst muligt, men man kan ikke undgå lidt gangplads. Derfor kan opbevaring i gangarealerne også være en god idé, således at den uundgåelige gang kan gøre sig nyttig. Nogle vælger også at udnytte deres gangarealer ved at lave en indbygget hjemmearbejdsplads, lektiecafé, multirum eller lignende.

Intelligent opbevaringsløsning: Indbygget skrivebord som opbevaringsløsning.

I huse med garager overser folk ofte muligheden for at lave opbevaring derude. Ved at opsætte nogle skabe i garagen kan du pludselig få plads til børnenes beskidte overtøj, julepynt, rengøringsartikler, den obligatoriske kasse med jeg-ved-ikke-hvad-det-er-men-jeg-må-hellere-gemme-det-hvis-det-er-vigtigt.

Ved at lave opbevaringsløsninger i garagen, kan du spare på kvadratmeterne i dit bryggers eller bruge kvadratmeterne til noget, der er lidt sjovere.

 

Er du i tvivl om, hvor meget opbevaring din familie har behov for, så kontakt en af vores byggerådgivere, eller kom forbi og oplev nogle intelligente opbevaringsløsninger ude i vores udstillingshuse.

Andre blogindlæg

Byg nyt med Hybel, og skab jer et ægte luksushus

Januar 2024

Byg nyt med Hybel, og skab jer et ægte luksushus

Ifølge ordbogen er luksus dét, at noget er særligt raffineret, udsøgt, pragtfuldt eller overdådigt og dermed giver en følelse af stor nydelse, velvære eller rigdom. 

Byg nyt med Hybel og få en sikker byggeproces

December 2023

Byg nyt med Hybel og få en sikker byggeproces

Når I har sikret jer en byggegrund, fået udarbejdet plantegningen og fået styr på den nødvendige dokumentation, er tiden endelig kommet til at tage det store skridt og begynde byggeriet. Men hvordan forløber selve byggeprocessen, og hvad kan man forvente?

Mulighederne ved byggegrunde i ny udstykning

December 2023

Mulighederne ved byggegrunde i ny udstykning

Hvis I gerne vil starte helt fra begyndelsen af og skabe jeres drømmehjem på en helt ny grund i et nyt område, så vil en byggegrund i ny udstykning være en rigtig god løsning for jer. Med sådan en byggegrund er mulighederne nærmest uendelige.

Gør din boligdrøm til din drømmebolig

Start med at booke et møde eller en fremvisning

Hybel - Find en planløsning