Længehus med fladt tag

Et længehus med fladt tag er et meget enkelt og stilrent valg. Det flade tag er med til at give det, nogle kalder ærlig arkitektur. Dit hus har altså ikke noget synligt tag til at stjæle opmærksomhed fra facaden.

Facaden gør vi ekstra lækker ved at mure den højere op end på et hus med fx saddeltag. Vi slutter af med at sætte en kant på i aluminium. Den kaldes også en murkrone.

Tagrender og nedløb bliver skjult oppe på taget, så de heller ikke stjæler opmærksomhed fra husets facade. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at alle de synlige detaljer sidder præcis, som de skal.

Et længehus med fladt tag er faktisk også en praktisk løsning. Det flade tag gør det muligt for dig at bygge dit hus tættere på skel. Og den aflange længe er meget nem at finde plads til på selv meget små byggegrunde, hvor det ellers kan være svært at placere et hus.

 

Skal jeg vælge længehus med fladt tag?

Længehuset med fladt tag er et godt valg, hvis du:

  • Har en smal grund eller et småt byggefelt
  • Vil have et hus med ærlig og moderne arkitektur
  • Ikke har brug for et loftrum til opbevaring
  • Har råd til at betale mere for taget
  • Godt vil holde lidt øje med dit tag

Hvis du har brug for at finde et sted at spare på budgettet i byggeriet af dit nye hus, kan det være en god idé at bygge et længehus med ensidigt tag i stedet.

Du kan altid kontakte os og få hjem til mere med de penge, du kan bygge for.

 

Hybel længehus med fladt tag

 

Ulemper ved længehus med fladt tag

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at et fladt tag også har nogle ulemper. Selvom du ikke kan se taget, skal du alligevel huske at holde øje med det. Bag murkronen kan der med årene gemme sig mange fodbolde, fuglereder, nytårsraketter, nedfaldne blade og grene.

Så den største ulempe ved et længehus med fladt tag er nok, at du skal finde stigen frem og se det efter cirka en gang om året. Hvis du ikke gider det, skal du måske overveje et længehus med saddeltag i stedet.

I gamle dage – 60’erne og 70’erne – blev mange huse bygget med helt fladt tag. Det gav en masse problemer, fordi der nemt kunne komme vandpytter og mos på dem. I dag må man ikke bygge med helt fladt tag.

Så når vi kalder det fladt tag, er det ikke helt rigtigt. Vi kan ikke se det nede fra haven, men taget hælder altid en lille smule, så regnvandet hurtigt kommer væk. Alligevel skal du ikke regne med, at tagpappet holder hele livet. I gennemsnit holder tagpap omkring 35 år, før det skal skiftes.

Hvis taget på dit hjem skal holde hele livet, vil vi altså anbefale et klassisk saddeltag.

Se vores katalog og drøm videre hjemme på sofaen

Hybel hent vores katalog