April 2020

Hvilken hustype skal vi vælge?

De forskellige hustyper har hver deres fordele. Find ud af hvilken hustype, der passer bedst til jeres familie og boligdrømme.

Som nybygger kan det være svært at beslutte, hvilken hustype l skal bygge. Målet er, at jeres nye hus skal passe til jeres familie og behov.

Derudover er det en god ide at spå lidt om fremtiden, så I bygger et hus, der opfylder jeres behov i mange år frem.

 

Hvad har I behov for I jeres nye hus?

Forsøg at få overblik over, hvilke behov og drømme I har ved at stille jer selv spørgsmål som:

• Hvor mange børneværelser skal vi bruge? (Nu og i fremtiden).

• Har vi brug for masser af opbevaringsplads? (F.eks. på loftet eller i garagen?)

• Vil vi have et hus i ét plan eller med forskudte niveauer?

• Carport eller garage?

• Separate voksen- og børneafdelinger?

• Walk-in closet og depotrum?

• Stort bryggers, værksted eller krea-værelse?

Når I ved hvilke behov, I vil have opfyldt, kan I dykke ned i hus-typernes forskellige fordele og finde den hustype, der passer jer bedst.

 

Her får I et overblik over de forskellige hustyper:

 

Længehuset er en dansk klassiker

I skal ikke gå mange ture i de danske parcelhuskvarterer for at spotte forskellige udgaver af det klassiske, rektangulære længehus. Gennem årene har hustypen vundet mange nybyggeres hjerter – og med god grund.

Længehusets enkle opbygning giver jer et hus og en planløsning uden spildplads. Huset kan indrettes, så I får gode, regulære rum, som er nemme at indrette.

Afhængigt af hvilke materialer og hvilken tagkonstruktion, I vælger, kan I tilpasse husets udtryk præcis efter jeres smag. 

Læs mere om længehuse her. 

 

Vinkelhuset – gode muligheder inde og ude

I Danmark er vi glade for at bygge vinkelhuse. For mange er det drømmen om at få en lækker terrasse, hvor husets vinkel skaber en hyggelig lækrog, der er afgørende for valget.

Vinkelhuset passer desuden godt til de fleste byggegrunde, hvor huset kan placeres, så I får mest muligt ud af sollyset – både inde og ude.

Læs mere om vinkelhuse her.

 

Kend det på knækket!

Knækhuse er for jer, der drømmer om et hus med et spændende udtryk og vinkler – både inde og ude. Måske har I fundet en byggegrund med en fantastisk udsigt, som I vil nyde fra så mange af

husets rum som muligt. Så er knækhuset, enten med et enkelt- eller dobbbeltkænk, oplagt.

Knækhuset kan være optimalt for jer, der har forelsket jer i en byggegrund med skæve vinkler, hvor det er vanskeligt at placere et hus, så I får mest muligt ud af grundens areal. Husets form giver desuden mulighed for, at I kan anlægge en lækker terrasse i husets knæk.

Læs mere om knækhusets mange fordele her. 

 

H-huset er enhver forældres drøm!

H-husets planløsning er udformet som et stort “H”. H-huset er oplagt til børnefamilien, der drømmer om at få separate forældre- og børneafdelinger – og et stort køkkenalrum i midten, hvor familien kan samles om maden, lektierne og ved festlige lejligheder.

Planløsningen giver jer desuden gode muligheder for at anlægge skønne solterrasser i H’ets indhak, hvor I kan finde læ.

Læs mere om H-huset her. 

 

Længehusets forskudte fætter

De fleste nybyggere drømmer bl.a. om at bygge et hus med:

• Åbne og lyse rum

• Solterrasser med læ

• En spændende planløsning

• En veludnyttet byggegrund

Det er gode og fornuftige ønsker, som I kan få opfyldt, når I bygger et forskudt længehus.

Forestil jer først det klassiske rektangulære længehus, med gode, regulære rum, som er nemme at indrette. Forestil jer så, at I skubber lidt til længehusets ydervægge og laver en eller flere forskydninger i planløsningen.

Inde i huset giver forskydningerne spændende kroge og vinkler, som I kan gå på opdagelse i, når I bevæger jer gennem huset. Udendørs skaber forskydningerne gode uderum, hvor I kan anlægge terrasser og sidde ugenert og nyde solen.

Desuden er det forskudte længehus nemt at placere på de fleste byggegrunde. Og skal I bygge hus på en grund med mange skæve vinkler, er hustypen oplagt.

Læs mere om det forskudte hus her. 

 

Vi opfylder jeres boligdrømme

De beskrevne hustyper har hver deres fordele. Men I behøver ikke opfatte hustyperne, eller vores mangle planløsninger, som facitlister. De er tænkt som inspiration.

Når I bygger et nyt hus med Hybel, tegner og opfører vi huset ud fra jeres ønsker og drømme. Alle familier er forskellige – det samme er deres boligdrømme.

Kontakt os her og få en uforpligtende snak om, hvordan vi kan bygge for jer. 

 

Andre blogindlæg

Lys jeres drømmehus op med de helt rigtige lyskilder

November 2023

Lys jeres drømmehus op med de helt rigtige lyskilder

Når I skal bygge nyt, skal I tage stilling til mange, vigtige ting. Én af dem er lyskilder i hjemmet og deres placering.

10 spørgsmål, I med garanti får af Hybels byggerådgiver

November 2023

10 spørgsmål, I med garanti får af Hybels byggerådgiver

Forberedelse er nøglen til en smidig proces, og i denne artikel bliver I godt klædt på, så I er forberedte til den allerførste del af byggeprocessen, nemlig at få tegnet og beregnet jeres drømmebolig.

Hvad kan I forvente, når I bygger med et typehusfirma?

Oktober 2023

Hvad kan I forvente, når I bygger med et typehusfirma?

Der er mange fordele ved at vælge et typehusfirma når I skal bygge nyt hus. Tryghed, gode priser og en optimal byggeproces er blot nogle af dem.

Gør din boligdrøm til din drømmebolig

Start med at booke et møde eller en fremvisning

Hybel - Find en planløsning