Med over 1.000 afleverede hjem de sidste 4 år, har vi samlet værdifuld erfaring med nybyggeri fra vores kunder. Læs nogle af dem her.
I Hybel ved vi, at når du skal i gang med nybyggeriet og vælge plantegning , er der altid visse overvejelser som gør sig gældende, såsom hvor mange I skal bo i huset, hvor tæt på hinanden I ønsker at være, hvad den optimale hustype til jeres grund ville være, hvilket budget I har og om I kommer til at have andre behov om 5 år, end I har i dag?
Et hus skal matche her-og-nu-behov, men også tage højde for hvilke fremtidsønsker og situationer, der er udsigt til.
I denne nybyggeri-blog har vi samlet og opsummeret nogle erfaringer fra et udpluk af vores mange glade kunder, så du kan blive inspireret og guidet til den helt rigtige løsning for dig.
Du vil blandt andet kunne læse om:
Nybyggeri på budget: Hvad koster det?
Lotte og Benny var en af de første familier, vi byggede for, og de gjorde brug af Den Nye GrundpakkeTM. De havde et mål om at lave nybyg på budget og have de samme udgifter i det nye hus, som de havde i det gamle, så de kunne blive boende, hvis de en dag begge stod i den uheldige situation, at de blev arbejdsløse. Derfor gik de meget op i pris og syntes, det var perfekt, at de ikke behøvede tage et dyrt banklån for at komme i gang med nybyggeriet. Det gjorde dem trygge, at de uden omkostninger kunne få finansiering af både grund og hus af Hybel til 0 kr. i hele byggeprocessen.
”Vi var ikke nødt til at tage et dyrt banklån. Hybel tog sig af alt det uforudsete undervejs, og hele processen var meget nem på den måde,” siger Lotte.
De kom fra et byhus med trapper, som havde vist sig at være en farlig affære, hvor prisen blev et brækket ben. Derfor var et nyt hus i ét plan et oplagt valg. Lotte og Benny havde selv lavet en plantegning, men var i sidste ende glad for, at de tog imod deres byggerådgivers rådgivning:
”Jeg er glad for, at vi lyttede til hans råd, for det er nogle ændringer, vi mærker meget i vores køkken/alrum.”
Netop fordi de kom fra et ældre byhus, troede de, at gulvtæpper ville være det mest komfortable og varme på værelserne, når børnene skulle lege. Men på grund af gulvvarmen i deres nye Hybel-hus kunne de lige så godt have valgt et andet slags gulv, erfarede de.
Fordi pris var en afgørende faktor i deres budget, blev de 146 m2 udnyttet så godt som muligt, men hvis de skulle bygge igen, ville Lotte og Benny gerne gøre soveværelset og bryggerset en smule større. Dog er de tilfredse med størrelsen i forhold til vedligehold og rengøring, som der jo kun bliver mere af, jo større huset er.
Nybyggeri: Hav lokalplanen i tankerne
Pernille og Søren erfarede, at det godt kan kræve flere ændringer i plantegningen inden, man når frem til den helt rigtige løsning. De havde først selv tegnet på et H-hus, som de, i samarbejde med Hybels bygerådgiver og bygningskonstruktør, lavede om en del gange for at tilpasse til kommunens lokalplan. Netop lokalplanen skal man være meget opmærksom på inden man begiver sig ud i nybyg, fordi den – som i Pernille og Sørens tilfælde – kan have helt specifikke krav til for eksempel tagkonstruktion og husstørrelse. Parret fik bygget et hus med fire soveværelser, som alle, efter rådgivning fra Hybel, blev udstyret med glasdør og udgang til terrassen. For maksimalt lys og udluftning fik køkkenet også et ovenlysvindue.
Huset var fra starten fremtidssikret i den forstand, at væggen mellem stue og kontor kunne væltes, den dag børnene flytter hjemmefra. På den måde får parret en større stue med mere naturligt lys og et hjem, der også passer til deres behov, når ungerne flyver fra reden.
”Vi havde ikke selv tænkt på det, men det er vi blevet virkeligt glade for. Hybel gav os mere lys og luft. Det gør, at der aldrig bliver for varmt inde i huset.”
Tidligere erfaring med nybyg gav inspiration til leverum
Berit og Janus havde allerede erfaring med nybyggeri, fordi de tidligere havde bygget med et andet firma, men denne gang skulle Hybel have lov at bygge. Da de skulle have deres nyeste husdrøm til at tage form, tegnede de selv de første skitser. Deres simple plantegning i Paint blev udgangspunktet for dialogen med Hybels byggerådgiver, og herfra gik det stærkt med at realisere drømmen om et moderne hus til børnefamilien, hvor stue og køkken smelter sammen.
Familien havde i deres tidligere hus ofte oplevet, at de følte sig for adskilt i forskellige rum. Derfor ville de i deres nye hus have køkken/alrum og stue i åben forbindelse samt et multirum til børnene, som grænsede lige op til. På den måde kunne de være tæt på hinanden det meste af tiden:
“Leverummet fungerer rigtig godt – også når vi har gæster. Vi behøver ikke at dele os op i stue og køkken. Så kan vi være sammen hele tiden,” fortæller Berit og tilføjer, at leverummet er det rum, de opholder sig mest i til dagligt.
Parret har bygget hus med ensidig taghældning, og har i den forbindelse været opmærksom på, hvor rummene skulle ligge i forhold til loftshøjden. Der er højt til loftet i de rum, som bliver brugt mest til daglig og lidt lavere loftshøjde, hvor der soves. På den måde er husets konstruktion med til at skabe stemning og rumfornemmelse.
Byggerådgiverens råd skabte overraskende løsning til nybyggeriet
Karin og Henning gjorde en overraskende erfaring i deres byggeforløb. Og det var, at man i høj grad skal tage grundens udformning og eventuel udsigt i betragtning, når man beslutter sig for, hvilken hustype og planløsning man vil have.
Parret kom til Hybel med et ønske om et H-hus. De endte dog med en hel anden løsning efter, at deres byggerådgiver have besøgt deres grund. Byggerådgiverens ærlige rådgivning betød, at de nu bor i et skønt, forskudt længehus i fire dele, hvor de kan nyde udsigten fra alle rum.
Vinduernes placering mod nord gjorde også, at huset ikke bliver overophedet i sommerperioden.
”Vi kan varmt anbefale Hybel, for der har været så godt styr på det hele, og vi er bare glade for resultatet,” siger Henning.
Nyt hus med udsigt over fjorden
Fra Majbrit og Martins grund kan man se ned over Horsens Fjord og omkring 12 kilometer sydpå. Derfor skulle de også have et skræddersyet hus, der passede perfekt til deres grund, og ikke bare en kopi af det udstillingshus, de havde forelsket sig i. De kom til Hybel uden egentlig at vide præcist hvad de ville have, så byggerådgiverens vejledning, var altafgørende i deres projekt.
En af de løsninger, som parret var allermest glade for, var, at døren bag stuen ikke fører direkte ind i soveværelset. I stedet går en lille fordelingsgang først hen til deres badeværelse, så gæster let kan låne det uden at vade ind i husets mest private rum.
Når man bygger med Hybel, laver kunden el-planen sammen med den erfarne elektriker. Her kan man vælge, hvor stikkontakter og lampeudtag skal være samt hvor og hvor mange spots, man vil have. Efter Majbrit og Martin flyttede ind, konkluderede de, at de ville ønske, at de havde valgt mere belysning med spots. Hybels boligstylist, Janni Ancher Arnsbo, anbefaler også, at man har spots på børneværelset, så man kan have en god belysning i de mørke vintermåneder og også skabe en hyggelig stemning med dæmpet lys.
Hybel lægger fundamentet, når jeres behov og nybygger-drømme skal opfyldes.
Vil du høre mere om, hvordan det er at bygge med Hybel, så kan du læse om Tina og Thomas´ byggeproces her.